Rapidcompetitie prooi voor Maxim

door IWL Michael, 26 juni 2022


Voor de laatste rapidavond op 24 juni stond Maxim bovenaan met een punt voorsprong op de nummer 2 Robbert. Deze twee mochten gelijk tegen elkaar in de eerste partij van deze avond. Maxim won en was hiermee al bijna kampioen. Het was nog steeds Robbert dat alleen theoretisch nog langszij kon komen door gelijk te komen in punten en te winnen op weerstandspunten.

In de tweede partij mocht Maxim tegen Harold, dus het zou nog spannend kunnen worden, al had Robbert ook een sterke tegenstander in Spaan. Maxim won verassend van Harold en is hiermee meer dan terecht Rapidkampioen van 2022 en verschijnt zijn naam aan de rechterkant van de site onder Winnaars Rapid. Dat Robbert nog verloor van Spaan deed er niet meer toe voor het kampioenschap.

Robbert eindigde nog wel als tweede, mede door zijn sterke optreden in de tweede avond waarin hij o.a. Paul Batenburg en mij versloeg. Ikzelf eindigde als derde.

De opkomst voor rapid was niet heel slecht, maar wel minder dan ik vooraf hoopte. Zeker vergeleken met de normale avonden. Daarom zal ik voor volgend seizoen overwegen om de rapidcompetitie parallel te laten lopen met de normale competitie, die dan wordt uitgebreid met een aantal extra rondes. Dan kunnen de spelers die rapid niets vinden alsnog een schaakpartij spelen.

De eindstand en alle uitslagen zijn hier te vinden.