Spaan clubkampioen Rapid

door IWL Michael, 1 augustus 2021


Aan het begin van deze avond stond gelijk de topper Spaan – Paul Batenburg op het programma. De partij tussen de clubkampioen en bekerkampioen eindigde in remise nadat een dame + ongelijke loper eindspel met symmetrische pionnenstructuur op het bord kwam. Een remise tegen David in de volgende ronde was voor Spaan vervolgens voldoende om het kampioenschap veilig te stellen, waarna Spaan in de laatste ronde zorgeloos een bye kon opnemen.

Paul Batenburg, die daarna mij op remise hield in een gelijke lopereindspel met pion minder en vervolgens won van Herman Keetbaas, eindigde op de 2e plaats.

Tegen Ed kwam ik goed weg met remise nadat ik een kwaliteit wegblunderde om deze later weer terug te veroveren. Na vervolgens die remise tegen Paul en een bye eindigde ik als derde. Joaquin, die niet in actie kwam, eindigde op hetzelfde aantal punten, maar is op weerstandpunten vierde.

Vader Ben en zoon Oscar deden deze avond ook mee. Ook Philip kwam na lange afwezigheid weer een keertje langs.

Er deden uiteindelijk ruim 30 spelers mee, al was de opkomst de laatste avonden wel wat minder (ongetwijfeld door de zomermaanden). Ik ben van plan om deze Rapidcompetitie jaarlijks te houden; de avonden zullen dan wat meer over het seizoen verspreid worden.