Prinsenstadtoernooi,
15, 16 en 17 april @ Delft

door Robert, 19 april 2022


In Delft was tijdens de paasdagen in het Denksportcentrum het Prinsenstadtoernooi. Vijf jongens van de oudere jeugd hadden besloten mee te doen, te weten Joaquin, Bent, Yorn, Jungmin en Jungbin. Het toernooi bestond uit zes rondes met een speelduur van 100 minuten per persoon plus 10 seconden extra per zet. Joaquin en Bent speelden mee in de B-groep, de groep tot rating 1950 (35 spelers), de overige heren zaten in de C-groep, de groep tot rating 1650 (29 spelers).


Tegen wie moet ik? (foto van Markus van Rest)


speelzaal


analysezaal


Tussen de derde en vierde ronde kon er nog snel even Ramen gegeten worden!

Voor Joaquin en Bent was het zwaar, er moest tot de laatste minuten hard gestreden worden. Joaquin, die in voorbereiding is op het NK, kwam uit op 3 uit 6 (15e). Bent moest genoegen nemen met 1,5 uit 6 (29e).


(foto van Markus van Rest)

In de C-groep liet Yorn zien dat de vorm in Alkmaar geen toeval was. Hij pakte meteen overtuigend de leiding, Jungmin en Jungbin zaten knap bij de achtervolgers. In ronde 5 werd de broederstrijd gewonnen door Jungmin. Met een half puntje achterstand ging de laatste ronde tussen Jungmin en Yorn en dat werd door eeuwig schaak remise.Yorn werd hiermee winnaar van groep C met 5½ uit 6, Jungmin was tweede geworden met 5 uit 6 en Jungbin werd met 4 uit 6 nog gedeeld vierde. Alle drie konden ze dus met een forse geldprijs naar huis, gefeliciteerd!


Met een hoog RSR-gehalte!

De eindstanden van groepen B en C: