RSR online clubkampioenschap van start op 20 oktober 20:00 uur!

door Paul Tromp, 5 oktober 2020


Het gedwongen online schaken tijdens de lockdown was een bijzondere ervaring. Geen vervanging voor 'echt' schaken, maar wel een manier om anders dan anders met en tegen elkaar te spelen. De deelname van jeugdleden was bemoedigend, net als mensen die we niet (meer) veel op clubavonden zien. Daarom gaan we er een maandelijks evenement van maken!

De derde dinsdag van oktober (20-10-2020) start het RSR online clubkampioenschap. De opzet is als volgt:
 • We spelen op chess.com binnen de online club R.S.R. "Ivoren Toren"
 • We spelen iedere maand van oktober t/m mei, er zijn dus 8 rondes
 • Speelavonden zijn elke 3e dinsdag van de maand, start om 20:00 uur *
 • 7 rondes per avond, bedenktijd ca 10 min (vaste tijd + increment)
 • Elke speelavond krijgt de top 10 punten volgens het 'Formule 1 systeem' (25 voor de winnaar, dan 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2 en 1 voor de nummer 10, er is geen punt voor de snelste ronde)
 • De eindstand wordt bepaald door voor iedereen de punten op te tellen van de beste 6 van de 8 speelavonden (kan natuurlijk ook gebruikt worden voor 2x niet meedoen)

 • * het schema kan aangepast worden als de speelavonden gelijk vallen met RSB-wedstrijden. Dit wordt gepubliceerd op de website. De start om 20:00 uur is in de hoop dat jeugd op een door de weekse avond mee kan blijven doen. Eindtijd ca. 22:30.

  Als door covid-maatregelen de normale clubavonden weer komen te vervallen, volgen er mogelijk meer wijzigingen.

  Leden die zichzelf teveel digibeet vinden of er alleen niet helemaal uit komen, help ik graag een handje. Mijn e-mail en telefoonnummer staan in de Schakelaar. Graag wel iets langer dan een kwartier voor aanvang van het toernooi (ik noem geen namen, maar kijk nadrukkelijk in de richting van Wim - ondanks drempelvrees de winnaar van de afgelopen competitie!).