René Tiggelman wint (op sb)!

door Paul Tromp, 29 mei 2020


Dat is een titel die we eerder en vaker verwacht hadden. Als hoogste ratinghouder lukte het tot nu toe niet. Deze keer was het bloedstollend spannend. Maxim (2e) deed het vanaf het begin af aan goed, maar redde het niet op sb en ook Wim (3e) was de hele avond dichtbij.

In de laatste ronde had Harmen in een rechtstreeks duel tegen René kans om het toernooi te winnen, maar in de partij mocht hij uiteindelijk niet klagen met remise. Thijs werd 6e en ziet opnieuw alle achtervolgers behalve Michael (8e) en Paul (deed niet mee) dichterbij komen.

Nog altijd heeft er niemand vaker dan 2x op rij gewonnen. Joost, Michael en Wim slaagden daar ieder een keer in. Wim is de enige met 3 overwinningen.

Eigenlijk had Oscar het diagram verdiend, maar die veegde zo hardhandig de vloer met me aan, dat er niet één aanwijsbare blunder was (over mijn gemiste kans om vanuit verloren positie nog te winnen hebben we het niet).

Na wat halfzachte diagrammen in mijn vorige verslagen, is het dit keer tijd voor weer een hele echte: in een wederzijds slecht gespeelde partij tegen Michael speelde ik in onderstaand diagram Dxh3. Met nog ruim 5 minuten bedenktijd, is het natuurlijk moeilijk te zien dat dat ding gedekt staat - wat zal ik blij zijn als ik in september weer tegenover iemand kan zitten en 1,5 uur op de klok krijg!De einduitslag: