Wim wint weer!

door Paul Tromp, 22 mei 2020


Opnieuw een zwaar bevochten corona-cup-clubavond: René en Wim speelden onderling remise, maar veegden met de rest van het veld de vloer aan. Bij het ingaan van de laatste ronde stonden ze beide op 5 uit 6.

Wim won van Fung die geen beste avond had (10e met 50%) en René stond de hele partij beter tegen Paul B. Paul eindigt elke keer dat hij mee doet in de subtop, maar meer dan één derde plaats zat er niet in. Tot nu! René liet een paard hangen en daarna speelde Paul het niet heel overtuigend, maar de winst kwam nooit meer in gevaar. Paul werd 2e, een halfje achter Wim en voor René die alleen derde werd.

Thijs eindigde op sb 4e en liep uit op Harmen en Maxim, maar ziet Wim serieus dichterbij komen.

In plaats van de traditionele blunder, dit keer een truc:


Na een totaal mislukte opening, staat Harmen helemaal gewonnen. Met De8 had ik de ellende nog wat kunnen rekken, maar ik had na Te8 een truc gezien: 1.Lf4+ Pd6 2.Lxd6+ Kc6 gaat in het aftrekschaak staan, maar pent de dame, die ook nog met schaak geslagen wordt, maar:


3.Le7! Tegentruc! Na 3...Kb5 4.Pc3+ Kb4 5.a3+ moet de zwarte koning naar a5, waarna Lxd8 met schaak komt.

Het was wel Harmens laatste punt van de avond. Voor zijn partij had ook nog Leon helemaal de vloer met hem aangeveegd, zodat hij eindigde op een tegenvallende 3 uit 7.

Hieronder de einduitslag: