Fung flikt 't 'm weer!

door Wouter Scheffer, 9 mei 2020


De achtste ronde van het online schaken door onze vereniging op chess.com is (weer) gewonnen door Michael Fung met 5½ uit 7. Tweede werd Wim met 5 en derde Maxim met 5. Thijs blijft het Corona Klassement aanvoeren. Wij feliciteren Michael. Dat het voetbal plat ligt, lijkt de kwaliteit van zijn spel niet te deren. Met 20 man was de opkomst naar behoren weer. Fijn om te zien.

In de vierde ronde gebeurde er iets opmerkelijks in een partij van Paul Tromp (zwart). Dit is de stelling na zwarts 31....g8. Wit aan zet. Wat zou u doen?


Wit kan op twee manieren de toren slaan. De witspeler koos voor het paard. Na 32....g7 en wat geruil op de f-lijn staat zwart een stuk achter. Afijn, na het nodige gemanoeuvreer weet Paul deze partij nog in zijn voordeel te beslechten (0-1). Agile, kan je zeggen! Paul vond het achteraf onsportief dat hij doorspeelde, maar in snelle tempo's mag je doorspelen, toch? Time pressure has its own laws zegt mijn wijzewoordenschaakboek van Soltis op zo'n moment.

We wisselen trouwens telkens een beetje met het speeltempo, om de afwisseling erin te houden; vandaag was het 7 minuten plus 3 seconden increment. Leuk was dat er weer de nodige jeugdigen meededen, alsook onze Schiedammert Philip! Tot de volgende week!

De eindstand: