RSR Ivoren Toren verslaat Barendrecht in online massakamp met 16 tegen 12

door Wouter, 29 april 2020


Woensdagavond, 29 april, om 19.45 uur, nee, 20.00 uur, vond de aftrap plaats van de massakamp tussen RSR Ivoren Toren en Barendrecht. Plaats van handeling uiteraard: chess.com. Om een uur of half 8 begon het te dagen dat de site nieuwe aanmeldingen begon tegen te houden. Het maximale aantal deelnemers zou zijn bereikt. Ah, zo werkt dat dus, als je als organisator het maximum aan deelnemers opgeeft, ziet de site dat als het totaal van beide verenigingen bij elkaar opgeteld. Dus even na half 8 snel een nieuwe wedstrijd aangemaakt (door John Bakker van Barendrecht) en iedereen geïnformeerd over het nieuwe tijdstip van aanvang, via whatsapp, mail, telefoon, site, enz. En toen ging het goed. Maarten van Doorn meldde zich ook plots aan, zodat om 20.00 uur 2x14=28 schakers met de muis in de hand zaten. Van RSR deden mee:

Jason, Joaquin, Paul Batenburg, Paul Tromp, Mees, Jungmin, Jungbin, Aristarch, Tycho, Oscar, Alexander, Badr, Mark en ondergetekende.

Veel jeugd dus, en die deed het helemaal niet slecht:


Tempo was 15 minuten plus 10 seconden increment. Ieder speelde twee partijen tegen dezelfde tegenstander. En kijk eens. We wonnen met 16-12. Niet dankzij mij overigens. Barendrecht heeft al om een revanche gevraagd en die wordt ze natuurlijk gegund. Hou deze site en de site van chess.com in de gaten voor meer evenementen!

Ter afsluiting het volgende fragment. Joaquin was als laatste klaar, maar won keurig zijn mini-match tegen de sterke Tjerk-Peter de Bruijn. Hij staat op het punt om een stuk te winnen (en deed dat even later ook).