Vanaf nu ook open voor oud-leden!

door Paul Tromp, 18 april 2020


Halverwege de week meldde oud-lid (en de clubkampioen van 1985) René Tiggelman zich aan. Dat paste niet helemaal bij de oorspronkelijke opzet, maar na ampel beraad werd besloten dat het toch vooral leuk was. Zo had de clubavond van 17 april een nieuwe favoriet in FM René.

Spaan was niet onder de indruk van iemand met maar één clubkampioenschap en won eerst van Paul (de Paul die wel punten haalde), daarna van Joost en in ronde 5 van René. Hij eindigde met twee professionele remises tegen nummer 2 (en winnaar van de eerste week) Thijs en tot slot tegen de winnaar van vorige week Maxim. Bahman won de laatste ronde een sterk gespeelde partij tegen René (ze eindigden gedeeld derde): zijn spel goedgekeurd door de altijd kritisch mee kijkende chess.com computer. Joost kwam dit keer niet verder dan de grijze middenmoot met 4/7.

We hadden net als vorige week 20 deelnemers. De wekelijkse technische problemen waren er ook weer: Wim raakte in ronde 2 zijn verbinding kwijt en kon niet terug in het toernooi komen en Jungbin en Jungmin stopten inmiddels traditioneel na een paar rondes. Ook problemen met internet of worden ze gewoon op tijd naar bed gestuurd? Wie zal het zeggen?

Volgende week horen we of we op korte termijn weer naar de Lombard mogen, maar voor het geval dat dat nog even duurt, wordt het online programma uitgebreid: we zijn in overleg met andere clubs om (mini-)massakampen te houden. Naast een slechte schaker (net 2/7 gehaald, laat me even!) ben ik ook niet zo technisch, maar hopelijk komen we er volgende week uit en kunnen we ook tegen anderen blunderen in plaats van alleen tegen elkaar.

Na vorige week een foto van een ingesloten dame tegen Wim, nu een ingesloten loper tegen Maxim. Hou de site in de gaten om te zien wat ik volgende week weggeef!


De eindstand: