Internationaal deelnemersveld bij online clubavond RSR!

door Paul Tromp, 3 april 2020


De derde RSR-online clubavond, met een speeltempo van 5 min p.p. + 5 sec, werd met een deelnemersveld van liefst 26 deelnemers gestart. Omdat heel Rotterdam Netflix aan het uitspelen is, waren er nog steeds verbindingsproblemen voor sommigen: Jungbin en Jungmin moesten al snel afhaken en Jason probeerde het evenwicht te bewaren tussen mopperen over zijn verbinding en zijn spel. Joost Ros won vorige week al en was dit keer genadeloos met 7 uit 7 (17 zetten later 8 uit 8 omdat Maarten de winnaar direct uitdaagde). Bahman, Thijs van Dam en Harmen "bloodaxe" vd Werken kwamen het dichtst bij met 5 uit 7. Paul en Paul speelden onderling remise en bleven staan op 4½ uit 7.

Eerder in het toernooi was Zoran nog dicht bij een remise tegen Joost gekomen, maar toen er in het 4-paardeneindspel één setje paarden geruild werd, was er geen houden meer aan. Het geheim? Joost had zich warm gespeeld tegen willekeurige tegenstanders op de chess.com site. Onsportief natuurlijk, maar misschien wel een goed idee voor Wim die om 20:28 nog de helpdesk nodig had om in het toernooi te komen en niet verder kwam dan 3 uit 7.

De online club kent nu 58 leden waaronder ook veel jeugd (zie het verslag van hun strijd dat ongetwijfeld volgt). Het blijft allemaal onwennig en heel anders dan een normale clubavond, maar we hebben nog minimaal 3 weken geen alternatief en het brengt in ieder geval weer wat oude bekenden terug naar de club: het internationale deelnemersveld bestond uit Wijnand: die staat op chess.com ingeschreven als Belg!

De eindstand:


Word lid om erachter te komen wie wie is!