Eerste online clubavond gewonnen door Thijs van Dam!

door Paul Tromp, 20 maart 2020


Omdat de reguliere clubavonden voorlopig afgelast zijn, hielden we vrijdag een online clubavond in de vorm van een snelschaaktoernooitje. De leden waren per e-mail gemobiliseerd en niemand klaagde over te luide koffiemachine, geklets aan de bar of irritant gedrag van de tegenstander.

Wel waren er hele nieuwe problemen zoals verloren partijen door verbroken verbindingen en de website die genadeloos door ging met indelen of je nu toe was een plaspauze of niet. Gelukkig blijft er dus altijd wat te mopperen.

Paul B, Jason en Jungbin hadden veel last van een slechte verbinding. Jason miste slechts één partij en kon zich nog wel mengen in de strijd om een topklassering. Hij werd uiteindelijk derde met 5 uit 7 (eigenlijk dus 6). Maxim le Clerq wist als enige de winnaar te verslaan, maar nederlagen in rondes 4 en 6 tegen Zoran en Jason werden hem fataal. Jason bouwde en sterke aanval op die hij wist af te maken met een familieschaak. In de laatste ronde won Maxim overtuigend van uw verslaggever door na een betere opening constant druk te houden en uiteindelijk een eindspel overtuigend te winnen.

Jeugd-dubbellid Thijs van Dam meldde zich vijf minuten voor aanvang van de clubavond aan. Hij kwam net op tijd door de strenge identiteitscontrole en bedankte me daar in de tweede ronde voor door na een paar sterke tactische wendingen een gewonnen eindspel uit te tikken. Even later verzuimde Wouter van hem te winnen, maar scoorde de voorzitter wel een remise. In de 6e ronde kreeg hij tegen Zoran na vele avonturen een eindspel K+D tegen K+a-pion op de 7e dat te winnen was vanwege een extra pion voor Zoran die maakt dat het geen pat werd. Dat hoefde hij niet te bewijzen, want in klassieke internet-snelschaak-eindspel-techniek werd Zoran gevlagd. Bahman is altijd gevaarlijk en zeker met korte bedenktijd, maar in de laatste ronde tegen Thijs kwam hij er niet aan te pas.

Thijs gefeliciteerd met de verdiende overwinning!

Volgende week is er 'gewoon' weer een clubavond. We beraden ons nog over het format. Inspraak is mogelijk op het forum binnen de club, zie mail voor instructies om lid te worden.

De eindstand:


Word lid om erachter te komen wie wie is!