Jeugdnieuws: 1e Grandprix van 2023, het Alblasserwaardtoernooi

door Margreet, 7 februari 2023


Zaterdag 4 februari werd in Sliedrecht het eerste toernooi van de Grandprix van de RSB gehouden. Het was al dik een week helemaal volgeboekt (120 plekken) en er stonden zelfs 10 kinderen op de reservelijst. Die hebben uiteindelijk allemaal mogen spelen, want zoals te doen gebruikelijk waren er weer afmeldingen, vooral op de dag zelf...

Tegelijkertijd werd ook de finale van het C-kampioenschap van de RSB op dezelfde locatie gespeeld, met 6 kandidaten, waaronder Oscar K. Hij werd daar uiteindelijk 4e, na een heel zware spannende dag. Goed gedaan, Oscar, al leverde het helaas geen NK-plaats op.


De prijsuitreiking bij de C, Oscar baalt stevig zo te zien.

Er waren van onze club 14 kinderen gekomen, en die hebben het over het algemeen heel goed gedaan. Een hele verzameling bekers is bij spelers van RSR terechtgekomen! Helaas heb ik niet veel meegekregen van de prestaties op de borden; dat lukt niet met zoveel kinderen. Vandaar weinig tekst en vooral foto’s en de eindklasseringen.


Deze bekers dus!

Het toernooi verliep prima! Er was weinig oponthoud, ondanks al die uitvallers. Onze deelnemers waren: Arda in groep 2, Casper in groep 3 (beide 4-tallen), Alt in groep 7, Emir en Joop in groep 9 (6-tallen), Luka en Daniel in groep 10 (van hier af aan 8-tallen), Hyunyoung en Nathan in groep 11, Arne in 12, Kevin in 14, William in 16, Ida in 17 en Hoyoung in 18.


Arda: werd 2e in groep 2 met 2 punten!


Casper: ook 2e , maar in groep 3, ook 2 punten!


Emir (1e plaats, 4 punten) tegen Joop (6e, 1½ punt)

Jammer genoeg geen foto van Alt, die 4e werd in groep 7 met 1½ punt. Ook Daniel en Luka heb ik niet in bedrijf gezien; ze werden resp. 3e en 4e met 4½ en 3½ punt.


Wel op de foto: Hyunyoung-Nathan. Dit won Nathan, die met 4 uit 7 2e werd. Hyunyoung was wat teleurgesteld, ze werd 7e met 2½ punt.


Een prima prestatie van Arne: hij werd 1e met 6 uit 7!


William pakt het weer serieus aan! Hij werd 7e met 1½ punt.


Kevin deed het goed: hij werd 1e met 5 uit 7!


Toen ik even uit de buurt was heeft Ida toch kans gezien om 2 punten binnen te halen! Daarmee werd ze 5e in haar groep.


Hoyoung had een goede dag: ze werd 2e met 5 punten!

Nou dat heeft een lading bekers opgeleverd dus, want t/m de 4e prijs kregen de 8-tallen een beker. Hieronder nog een foto van de hele groep, minus Alt en William, die waren onvindbaar...


Leuk toch? Zoveel van onze club, en zoveel prijzen. En degenen die nu geen prijs wonnen komen echt wel weer eens aan bod. Het volgende Grandprixtoernooi van de RSB is op 4 maart in Maassluis. Wacht niet te lang met aanmelden, tegenwoordig zitten die toernooien zó vol!