Jeugdnieuws: De slotavond van het seizoen van 21-22 bij de jeugd

door Margreet, 13 juli 2022


Tijdens de laatste avond voor de grote vakantie wordt er eigenlijk altijd een toernooi georganiseerd voor de jeugd. Aansluitend hebben we dan een prijs-en diplomauitreiking.

Er was nog even sprake van dat zowel de volwassenen als de jeugd in de vakantie konden blijven komen op de vrijdag, maar de meeste jeugd voelde daar niet veel voor dus dat gaat niet door voor de jeugd.

Omdat er in het najaar een tijdlang een lockdown was, duurde het voor alle groepen langer eer de competitie van de eerste helft van het seizoen klaar was. Daardoor was die prijsuitreiking zó laat dat vrijwel niemand alle wedstrijden voor het 2e deel van het seizoen kon spelen. Bij de Champions League lagen ze zelfs zover achter dat dat ook in de afgelopen maanden niet gelukt is. Daarom besloot Angelo dat we nu ook geen heel grote prijsuitreiking zouden houden: 1 beker voor de winnaar van iedere groep in het toernooi. Er kwam wel een aparte beker voor de CL, omdat die natuurlij voor de clubkampioen is.

De spelers waren verdeeld in 3 groepen: heel origineel A, B en C. Uiteraard ging dat min of meer op sterkte. Het is voor niemand leuk als Ida tegen Jungmin moet spelen of Olivia tegen haar broer...


Nathanael leidde het toernooi: die is meestal de sjaak bij dat soort dingen... Hij doet ook altijd de thuisblijverscup, als er veel kinderen weg zijn voor de GHJC. Gelukkig kwam Bent ook helpen en liep Angelo daar rond...

In groep C speelden Kevin, Olivia, Kore, Elve, Nathalie, Maarten en Ida. Kevin won die groep, Kore was 2e; ze had net als hij 4 punten, maar hij had de onderlinge partij gewonnen. Elve werd 3e.


Kevin met zijn beker!

In groep B speelden de meeste kinderen: 10!

Dat waren Luka, Reinout, Julius, Hyunyoung, Geunyoung, Adam, Arne, Santiago, Simon en Anna. Ze konden in dat uurtje natuurlijk ook geen gesloten competitie spelen: het was al heel wat dat er 5 rondes gespeeld werden. Iedereen had ook maar 5 minuten op de klok, dus een beetje haastwerk was het wel. Ik was eerst een beetje verbaasd over de winnaar: Adam, maar het bleek dat Reinout en hij, die allebei 4 punten hadden, nog een barrage hebben gespeeld die Adam won! Ook de 3e plaats was gedeeld: Luka en Anna hadden allebei 3 punten.


De eerste prijs in groep B!

In groep A deden 7 jongens mee: Casper, Joris, David, Jungmin, Oscar, Arda en Badr. Daar werden ook 5 rondes gespeeld, maar in iedere ronde zat natuurlijk een bye. Jungmin won alles dus die mocht de beker in ontvangst nemen, Oscar had 4 uit 5 en Joris en Arda 3.


Jungmin krijgt zijn beker!

Helaas hebben we verzuimd om van de andere kinderen, en hun bezigheden, nog wat foto's te maken. Doen we hopelijk volgende keer (als we het niet wéér vergeten). Want de groep opstapje 1 kreeg gewoon les. En de overige toernooideelnemers zie je ook amper.

Wel zijn er weer een stel examens gemaakt, en daarvoor zijn dit keer alle kinderen geslaagd!

Nathan en Kevin S hebben examen gedaan in stap 1, resp. opstapje 1. Nathan had maar 1 (slordigheids-)foutje en Kevin, die net begonnen is met schaken, had alles goed! Ze waren alleen deze dag vertrokken op vakantie, dus geen foto!

We hebben wel een foto van:


Elve, ook maar een paar foutjes, en een 8 gekregen,


Maarten, die de proefexamens heel goed maakt, maar het echte vorige keer had verprutst, maar nu gelukkig wel gehaald!

Zjaeïree, die het vorige keer ook niet haalde, terwijl haar proefexamen goed ging...


Maar nu ruim voldoende!

En Kevin, die er bij de examenavond niet was, maar aansluitend aan dit toernooitje nog even zijn examen heeft gemaakt, en goed ook!


En in de gauwigheid nog een nieuw kapsel gekregen ook!

Zou ik nog bijna vergeten wie nu eigenlijk de titel en de bijbehorende beker krijgt als jeugdclubkampioen. Dat is natuurlijk Mees, die echter vrijdag afwezig was en de beker dus later in ontvanst mag nemen!

Enfin: iedereen een fijne zomervakantie gewenst en tot ziens op 2 september in de Banier!