NK-E Waalwijk, 11/12 septemer 2021

door Ben Koppenens, 12 september 2021


Al lange tijd, sinds de online kwalificatie, was bekend dat er weer een NK-E gehouden zou worden; het was alleen even afwachten of het door zou gaan. Met slechts enkele corona-maatregelen was er dus na lange tijd van online schaken eindelijk weer een echt toernooi, en niet zomaar een toernooi, een echt NK! Namens RSR mochten er 2 spelers heen: Oscar (Koppenens) en Hyunyoung Ryu. Voor haar was dit het eerste grote toernooi, Oscar deed een jaar eerder al mee. Er zijn uit heel Nederland 14 meisjes aanwezig waaronder (voor de kenners) enkele bekende namen die ook tot de favorieten behoren.


Hier kwamen ze dus allemaal voor!


Even inschaken!

Voor Hyunyoung lijkt het nog wat onwennig en de eerste rondes was dat wel te zien aan de uitslagen! Het leek er wel op dat dat ze in de loop van de zaterdag beter in haar spel kwam, met mooie overwinningen op Sophie en Sarah. Dus de eerste dag werd met een positief gevoel afgesloten met 2 uit 5!


Hyunyoung aan de start!

Meisjes: https://chess-results.com/tnr578231.aspx
Jongens: https://chess-results.com/tnr578223.aspx

Oscar haalde ook een mooie score op dag 1: 3 uit 5. Alleen de uiteindelijke nummer 1 Daniel was echt een slag te sterk. Tegen stadgenoot Parsa speelde Oscar een fraaie partij, waar hij op +10 (engine) stond voordat hij met een vreselijke blunder de voorsprong en partij weggaf. Toch een mooie dag en met frisse moed op naar dag 2.

Dag 2 begon voor Oscar met een herhaling van zijn zondagspartij van vorig jaar, een partij tegen (vooraf favoriet) Wouter Terlouw. Een zware loting & zware partij, die helaas verloren ging na een mooie strijd. Daarna waren de partijen wisselend met winst en remise.

Voor Hyunyoung werd het weekend wat lang en ze kon de vorm van zaterdagmiddag niet vasthouden, zondag alleen verliespartijen, maar dat mag de pret niet drukken, ze vond het wel heel leuk!

In de einduitslag werd Oscar uiteindelijk 7e en Hyunyoung 13e (van de respectievelijk 36 jongens en 14 meisjes). De winnaars van het toernooi waren Daniel Nijhuis en Bregje Roebers.


Oscar is 7e geworden en wint een beker!!


Iedereen kreeg in ieder geval een medaille als herinnering. Tenslotte behoor je tot de top van Nederland als je op het NK speelt!