Jeugdnieuws: ZHJC finale 2021

door Femke, 22 april 2021


Op woensdag 21 april werd alweer het laatste toernooi van de Zuid Holland Jeugd Cup gespeeld. In de 6 ronden voorafgaand aan deze finale deed RSR met maar liefst 3 teams mee. Naar aanleiding van de resultaten uit die ronden werd de finale ingedeeld. Alle drie de teams speelden steeds prima en dus werd RSR1 in poule A, RSR2 in poule B en RSR3 in poule D ingedeeld.

Team RSR1 met Mees, Oscar, Jungbin, Jungmin, David en Joris kwamen iets traag op gang (Mees won wel mooi van de topscoorder van Poule A), maar kreeg toen snel de smaak te pakken. Ze kropen richting de 1e plek maar Klimop nam een spurt. En zo werden ze 2e van de Poule A!

Poule B werd bezet door RSR2 met Noah, Badr, Joop en Tycho. Daar moet gelijk bij gezegd worden dat die 's middags een behoorlijk slopend Arena toernooi van 1,5 uur hadden gespeeld voor het Erasmiaans schoolschaaktoernooi waarbij Quadratum 1e werd. Daarmee was het kruit wel verschoten maar toch werden er nog best wat potjes gewonnen. De stand schommelde steeds tussen de 5e, 6e en laatste plek, maar uiteindelijk eindigden ze toch onderaan. Maar goed, als je op 1 dag zo'n 30 partijtjes hebt geschaakt is dat ook wel een prestatie!

In poule D speelden RSR3 met Geunyoung, Hyunyoung, Hoyoung, James en Arne. Daar was het feest, want Hyunyoung was jarig en dat gaf haar vleugels. Ze won alles (en dat kreeg ze niet cadeau hoor!) en werd topscoorster van het toernooi. De rest van het team haalde ook veel punten en zo werden ze op afstand 1e van poule D!

Hoewel fysiek spelen natuurlijk leuker is, was dit toernooi een heel leuk alternatief. Zo voelde iedereen zich toch onderdeel van een team. Gefeliciteerd allemaal met de mooie prestaties!