Jeugdnieuws: ABC NK Kwalificaties en Kalender Jeugdtoernooien

door de jeugdleiding, 31 maart 2021


De komende tijd worden er verschillende jeugdtoernooien georganiseerd. Om het overzicht te houden, hebben we op de jeugd-pagina (www.rsrivorentoren.nl/Jeugd.htm) aan de rechterkant een overzicht geplaatst welke toernooien er op stapel staan.

Extra informatie over de kwalificaties voor het NK A,B en C
Op drie zaterdagen worden de kwalificaties voor het NK voor de leeftijdscategorieen A, B en C georganiseerd.

3 april: Online 1. Dit is het eerste kwalificatietoernooi voor de volgende NK's: A-jeugd, A-meisjes, B-jeugd, B-meisjes en C-meisjes. Ook spelers uit anderen categorieen zijn welkom om mee te doen. Hoewel dit geen kwalificatietoernooi is voor C-jeugd kunnen C-spelers hier wel in de B-categorie meedoen. Op die manier kunnen C-spelers toch 3 toernooien spelen. Geef je uiterlijk 1 donderdag 1 april op!

10 april: Online 2. Dit is de tweede kans voor de A en B. Daarnaast spelen de C-spelers van een aantal regionale bonden samen in één toernooi om plaatsing voor het NJSK C. Behalve de RSB, de HSB en de LiSB heeft nu ook de ZSB zich hiervoor aangemeld. Je speelt hier dus ook om het RSB-kampioenschap.

17 april: Online 3 is een ABC toernooi. Dit is de laatste kans om je te plaatsen. De kampioen C van Online 2 van de RSB hoeft daar niet meer aan mee te doen, maar het mag wel, echter buiten mededinging.

Wie zich in Online 1 of 2 plaatst, mag ook de kwalificatie(s) daarna meedoen, maar buiten mededinging van de nog resterende plaatsen.

Op 17 april zijn er bij de C nog 8 plaatsen te vergeven. Opgeteld bij de 13 van de week ervoor plaatsen zich uiteindelijk dus 21 spelers voor de NJSK C. Er zijn verder geen vrijplaatsen of andere regelingen voor de net niet geplaatsten.

Deelname kost 15 EURO. Om op te geven: https://schaken.nl/kampioenschappen/nederlandse-jeugdkampioenschappen/nk-abc

We hopen op goede deelname vanuit RSR Ivoren Toren en natuurlijk een paar kinderen die zich plaatsen!

Vriendelijke groet en veel plezier,
de jeugdleiders.