Jeugdnieuws: Finale teambattles 12/13 december 2020

door Margreet, 16 december 2020


Nadat een heleboel kinderen van onze vereniging gedurende alle weekends van november erin geslaagd waren om zich voor de landelijke teamfinale te plaatsen (er deden 21 van onze jeugdleden mee!!) kwam het weekend van de waarheid op 12 en 13 december.

Van tevoren had de bond gevraagd of er vooral veel kinderen mee wilden doen aan de laatste van de 6 geplande toernooitjes, want dat was zo leuk.... Dat vond ik niet zo handig, want de site van chesskid, waarop het geheel gespeeld werd, is berucht instabiel en dat bleek ook nu weer. Met name dus tijdens dat laatste toernooi werden diverse kinderen uit het toernooi gegooid en ze konden er ook niet meer in komen. En dat terwijl de bond die 6 toernooitjes in 1 weekend onder andere georganiseerd had om dit soort problemen te voorkomen. Ze hadden beter moeten weten dus.


Hier de zwaarste slachtoffers van de site, toen het nog goed ging: Simon en Maarten werden al snel uit het toernooi gewipt en konden iets anders gaan doen!

Toen ik de kinderen had aangemeld voor deze teambattles had ik het idee dat de hele groep als 1 team zou spelen, want er was geen limiet gesteld aan het aantal deelnemers per club. Maar na het eerste weekend van de voorrondes bleek dat ze bij de bond eigenmachtig de groep in tweeën hadden gesplitst: er stond ineens ook een RSR Ivoren Toren 2 op de ranglijst! Wie er in team 1 en wie in team 2 zaten is vooralsnog een raadsel. Ik heb enkele malen om opheldering gevraagd maar nooit antwoord gekregen. Maar aangezien beide teams geplaatst waren voor de finale deed dat er in de praktijk weinig toe: op 12 en 13 december mochten ze allemaal spelen!


Zoals hier de gezusters Ryu, die aan heel veel toernooien online meedoen en ook nu weer van de partij waren! Ze winnen langzaamaan echt meer. Volhouden dames!

En bijna alle kinderen hebben dat ook daadwerkelijk gedaan. Sommigen hebben zelfs aan bijna alle toernooitjes meegedaan dit weekend. Ze krijgen gelukkig al veel handigheid met het inloggen: we hebben weinig aanwijzingen meer hoeven geven.


Daniel gaat echt met sprongen vooruit!

Op zaterdag heeft vooral Robert meegekeken en die kan daar dus veel over zeggen. Zondag hebben Robert, Femke, Ben en ik wel het een en ander gezien, mooie partijen en ook minder fraaie.


Oscar wint altijd veel: hij hoort bij de besten van Nederland, zeker bij de FGH! Al zegt zijn vader dat hij nogal eens een "mouseslip" heeft. Of zet hij te snel?

Op zondag heb ik stukjes van partijtjes gezien van David, Noah, Tycho, Arne, Badr, Geunyoung, Hyunyoung, Hoyoung, Emma, Luka, Daniel, de 2 Oscars, Simon, Maarten, Joris, Robin en Joop. Je moet een hoop switchen om iets te kunnen volgen en dus heb ik her en der wat hoogte- en dieptepunten gemist.

Het gebeurde nogal vaak naar mijn idee dat 2 clubgenoten tegen elkaar speelden. Oké, dan wordt er altijd 1 punt verdiend maar het is toch niet zo leuk. Zo zag ik Noah, die zowel tegen Joop als tegen Geunyoung moest spelen (en van allebei won) en Hyunyoung, die verloor van Luka en weer eens een remise speelde tegen Hoyoung, haar kleine zusje, en natuurlijk de partij van Robin tegen Joris, waar Robin helemaal geen zin in had en alles weggaf: zijn broer is een heel sterke speler!


Deze foto is kennelijk nét na die partij gemaakt! Robin heeft er geen zin meer in!

Ook Tycho en Arne leverden weer heel goede partijen af. Daar zal Robert nog wel iets over zeggen. Ze eindigden hoog in de eindklassering!


Al ging het af en toe ook wat minder....

Badr was wisselend. Twee weken geleden plaatste hij zich schitterend voor de individuele finale bij de E maar om een of andere reden had de organisatie besloten om de groep D- en E-spelers samen te voegen tijdens de finale en dat maakt het ook voor de betere E-spelers toch een stuk lastiger om nog een goede prestatie neer te zetten. Die leeftijdsklassen zijn er niet voor niks zou je zeggen.


Badr, heel geconcentreerd.

Oscar V zien we niet vaak in levenden lijve maar hij blijft onveranderd goed presteren, zo ook op zondag, waar hij in het laatste toernooi 2e werd achter Joris, die in bloedvorm verkeerde!

Mees had zijn slag al op zaterdag geslagen met een 1e plaats en ging zondag maar eens iets heel anders doen: naar de klimhal!

Bij Emma ging iets niet helemaal goed. Ik weet niet of het computerproblemen waren maar feit was dat ze een totaal gewonnen stelling zomaar uit handen gaf. Ik kan me niet voorstellen dat ze dat zomaar liet lopen maar dat was wel balen!

Luka tenslotte zat er helemaal in. Hij deed het echt hartstikke goed; Robert laat nog een stelling van hem zien, ik alleen een foto!


Het gaat alweer goed!

Voor onze club was dit een heel geslaagd toernooi. Robert zal de einduitslag vermelden maar we zijn allemaal trots op onze jeugd die zoveel gespeeld en gepresteerd heeft in de afgelopen maand! En het was vooral leuk dat er zoveel kinderen hebben meegedaan, want dat heeft het tot een echte clubprestatie gemaakt.

Ga naar het verslag van Robert