Jeugdnieuws: Zuid-Holland Jeugd Cup: speelavond 1

door Femke Bakker, 25 november 2020


Vanwege corona kon de Ron de Jong Groene Hart Cup dit seizoen helaas niet doorgaan. Gelukkig vormden een aantal betrokken verenigingen een gelegenheidscollectief en organiseerden ter vervanging de Zuid-Holland Jeugd Cup. Er wordt 6 keer op woensdag van 18.30-19.30 een online schaaktoernooi op Lichess georganiseerd, waarbij in 4 poules gestreden wordt om de Cup. Onze jeugd was daar wel voor te porren en er werden 3 teams, met in totaal 13 kinderen ingeschreven. Op woensdag 25 november werd de eerste ZHJC avond gespeeld.

Mees was de topscoorder in Poule A, waar hij 14 punten wist te behalen. Ook Oscar, Jungbin en Jungmin hadden hun avond wel en gezamenlijk haalden ze maar liefst 34 punten. Goed voor een knappe 4e plek in Poule A en daarmee lieten ze 4 teams ruim achter zich.

Ook in Poule B eindigde ons team mooi op de 4e plek (van de 6). Badr, Joop, Tycho en Arne (die verving deze avond Noah) wisten samen 38 punten te halen. Het ging opeens hard toen een aantal kinderen partijtjes op rij wonnen en daarmee 'in brand' stonden; tot grote vreugde wordt er vanaf dan dubbel geteld. Dat is dan natuurlijk eigenlijk het moment om de winst vast te houden (anders ben je die dubbeltelling weer kwijt), misschien voor de volgende keer?


Badr is er klaar voor

In Poule C speelden James, Geunyoung, Hyunyoung en Hoyoung. Ze kwamen wat langzaam op gang maar toen werden er best wat punten gehaald, 18 in totaal! Hyunyoung was topscoorder en won 3 partijen op rij en kreeg zodoende ook dubbele punten. Geunyoung gaf weliswaar een bijna zekere overwinning weg maar haalde toch mooi 5 punten. James speelde veel remises (let op zettenherhaling) maar ook een overwinning. En Hoyoung had onderstaande prachtige mat, knap gedaan! Het was op het eind nog spannend hoor, op de valreep werden nog mooi 3 punten binnengesleept en eindigden ze niet als laatste maar op de 6e plek. Goed gedaan!


Mooi mat door Hoyoung