Jeugdnieuws: Derde kwalificatieweekend online NK teams 20, 21, 22 november @ home

door Robert Aarts, 22 november 2020


Vorig weekend heeft ook het tweede team van RSR IT met 17½ punten de finale van het NK online teams bereikt, en dat betekent dat er maar liefst 20 RSR IT kinderen op 12 en 13 december mee zullen doen met de finale! Daarnaast bereikte Badr door een super saturday ook de individuele finale op 11 december. Gefeliciteerd!

Het derde kwalificatieweekend was dus alleen nog maar om leuk te spelen en om een poging te doen om de individuele finale te bereiken. De kinderen deden het weer goed. Arne won een groep (en zit waarschijnlijk ook in de finale), Noah werd 2x tweede, Oscar K. werd tweede en Badr, Luka en Hoyoung (!) werden derde in hun groep.

Er kwamen weer aardige stellingen langs. Hieronder volgen er enkele.


Oscar K. met zwart is zwaar in de problemen. Maar zijn tegenstander sloeg de pion op b5 en toen was het pat! Daar kwam Oscar goed weg, want de witte pion was na doorlopen (a5) eerder aan de overkant geweest (en dan is het mat).


Hyungyoung deed het goed, maar kon niet op tegen de aanvalskracht van Daniel. Hyungyoung stond onder druk, deed hier ...a4? en daarna volgde Pf6+ van Daniel. Het paard moest geslagen worden, maar daarna was het mat met Dxd8#.


Nog een mooie mat van Daniel. Dxh6!, de dame kan niet geslagen worden. De tegenstander deed Te8 en toen was het mat met Dxg7#.


Dan nog een dubbele aanval van Arne tegen Daniel. Arne speelde hier Da4+, daardoor lijkt de zwarte loper op b4 verloren. Daniel speelde c6, maar had met Pc6 de loper kunnen redden! Arne won de loper en uiteindelijk ook de partij.

Volgend weekend is het laatste kwalificatieweekend met nog 7 toernooien. Hopelijk spelen weer veel kinderen mee, je leert er veel van.