Jeugdnieuws: Tweede kwalificatieweekend online NK teams 13, 14, 15 november @ home

door Robert Aarts, 15 november 2020


Met 34 punten hadden de kinderen van RSR IT zich het vorige weekend ruim geplaatst voor de finale (12-13 december) van het NK teams online. Toch konden ze ook het tweede kwalificatieweekend nog gewoon meedoen. Sowieso leuk om een partijtje te schaken, maar ook de mogelijkheid om je nog te plaatsen voor de individuele NK finale online (11 december). Na het eerste weekend bleek dat Oscar K. (FGH én E), Oscar V. (D) en Mees (D) zich al geplaatst hebben voor deze finale.

Dit weekend deden de Oscars, David, Badr, Noah, Tycho, Geunyoung, Arne, Luka, Hyungyoung, Hoyoung, Emma, James, Daniel weer mee met de 7 toernooitjes. Ook Joop was het gelukt om in te loggen bij de wedstrijden.

Het ging prima! David (D), Badr (E) wonnen zaterdagochtend een groep en Badr won verrassend in de middag ook een D-groep (terwijl hij de eerste wedstrijd had gemist!). De beslissende stelling was als volgt:


Badr (wit) heeft net Dg5 gedaan. Zwart kan de boel gesloten houden door Ld4, maar deed Te5??. En toen was het mat met Th8#!

Arne en Luka hadden zaterdagmiddag een zwaar gevecht. In het begin won Arne nog een stuk.


Lxe2! Goed gezien, de verdediging van de dame is overbelast. Luka speelde Dxe2, maar daarna volgde Lxc3 door Arne en had hij een paard gewonnen. Maar op het eind leek Luka toch te gaan winnen, doordat zijn a-pion op weg was naar promotie. Luka miste echter dat Arne mat achter de paaltjes kon zetten, oeps.

Zondag wonnen Tycho (E) en Oscar V. (D) een groep en werden Oscar K. (D) en Noah (D) tweede in hun groep. Het is nu eventjes afwachten wie zich dit weekend geplaatst hebben voor de individuele finale. Volgend weekend zijn er weer 7 toernooitjes!


Badr is geconcentreerd bezig


Oscar begint al in de auto


Joop tegen Tycho, fysiek en online tegen elkaar!