Jeugdnieuws: Landelijke Jeugdteamcompetitie A, zondag 31 mei

door Robert Aarts, 5 juni 2020


Na de promotie op 23 mei mocht het fusieteam RSRivorenTdekoddigeK dit keer aantreden in divisie A van de landelijke Jeugdteamcompetitie. In verband met een ander toernooi was de competitie niet op zaterdag maar op zondag, eerste Pinksterdag. De opkomst viel me helemaal niet tegen. Mees, de beide Oscars, David, Jungmin, Jungbin, Badr en Tycho van RSR Ivoren Toren en Marlies, haar broer Lucas en Elis van de Koddige Koning waren aanwezig. Het format was 1 uur Arena met als schaaktempo 5 minuten pppp en 5 seconden increment. De beste 7 individuele prestaties telden mee.

En de resultaten waren weer prima! Regiogenoot Dylan Achuthan was de beste, maar Mees (ozzie), David en de Oscars kwamen in de top 10 van individuele spelers. En door dit, samen met de goede prestaties van de andere kinderen, won RSRivorenTdekoddigeK, ruim voor Moira-Domtoren en Staunton, overtuigend de Jeugdteamcompetitie van 31 mei!

Heel flauw hebben andere clubs na afloop echter geklaagd over de sterkte van het fusieteam, zodat dit helaas de laatste keer is geweest dat we als RSRivorenTdekoddigeK mochten meedoen. RSR Ivoren Toren gaat nu in divisie A spelen en de Koddige Koning in divisie B.

   

Nog het vermelden waard is verder dat Mees deze week ongeslagen een jeugdtoernooi won van de Leidse bond (Jungbin 4e) en dat hij ongeslagen een nationaal jeugdtoernooi op Lichess won. Hele mooie prestaties!