Jeugdnieuws: Landelijke Jeugdteamcompetitie B, zaterdag 23 mei

door Robert Aarts, 25 mei 2020


Mees kwam met de vraag of we als club niet mee zouden kunnen doen met de landelijke jeugdteamcompetitie. Ik had er m'n twijfels over, er moeten minimaal 7 kinderen van een club meedoen. De beste 7 resultaten tellen namelijk mee. Ik vroeg me af of er nog wel voldoende kinderen bereid zouden zijn om hieraan mee te doen. Kinderen gaan weer naar school, de sportlessen in de buitenlucht mogen weer en je merkt dat de motivatie voor internetschaken soms stevig afneemt.

Maar het viel eigenlijk hartstikke mee! Mees, de beide Oscars, David, Joaquin, Tycho, Fender, Jungmin, Jungbin en Badr gingen meedoen. Om toch een beetje volume te hebben, keek ik ook of er misschien bij de club van meester Ruud, de Koddige Koning, kinderen waren die mee zouden willen spelen. En dat was zo: Marlies, Elis en de beide Lucassen wilden ook meedoen. Er werd dus een combinatieteam geformeerd, te weten RSRivorenTdekoddigeK. Ze moesten wel in divisie B beginnen. Tegenstanders waren de Kennemer Combinatie en de Groninger Jeugdcombinatie.

En zo begonnen ze vol goede moed zaterdag om 19.00. De partijen waren 7 minuten pp en 3 seconden increment, maar vanaf 19.50 tot 20.30 zou het 3 minuten pp en 3 seconden increment worden. Het concept was Arena, dat wil zeggen dat er geen rondes zijn, maar dat je na je partij meteen opnieuw wordt ingedeeld. Ook kon je bij het begin van de pot de Berserk knop indrukken, waarna je de helft van de speeltijd hebt en geen increment, maar bij winst een punt extra krijgt.

Die knop had David al snel gevonden, want hij begon meteen als een speer. Joaquin begon met een bye en speelde daarna een hele lange partij (die ook nog verloren ging ;-(), waardoor hij meteen een grote achterstand had. In de achtervolging! Mees (ozzie09) hield ook de vaart er goed in en moest alleen tegen de kampioen B jeugd Loek van der Hagen een puntje laten lopen. Maar wel 40 punten!

De Oscars scoorden er ook op los, hoewel de vermoeidheid in het laatste half uur wel toesloeg. Lucas Ebus (nezhmetdinov) van dKK maakte een mooie serie en kwam daarmee net als bovengenoemde kinderen ook in de top 10 van spelers. Dus maar liefst 6 kinderen van RSRivorenTkoddigeK in de top 10. Maar alle 14 kinderen deden het prima en daarmee werden ze zeer overtuigend eerste. Met 182 punten hielden ze de Kennemer Combinatie (151 punten) ruim achter zich.

Hierdoor promoveren ze naar de hoogste divisie. Zondag 31 mei moet het team vol aan de bak in divisie A.