Jeugdnieuws: Jeugdtoernooitje B-groep 8 mei

door Margreet, 9 mei 2020


In de B-groep is de deelname toch grotendeels gelijkgebleven aan die in het begin. Maarten kon er deze keer niet bij zijn maar voor de rest hadden we de usual suspects: Arne natuurlijk, tuk op de eindoverwinning, de zusjes Ryu, nu eindelijk met foto!, Maysara, James, Raphael, Alexandra en Luka. Wel weer een oneven aantal, maar ja ... nu 9 kinderen.

Arne had het inderdaad weer helemaal voor elkaar, al kreeg hij wel tegenstand van Maysara, die hem flink onder druk wist te zetten. Helaas was haar aanval niet helemaal waterdicht zodat hij zich daar toch uit wist te werken. Maar allebei goed gespeeld!

Raphael speelde naar mijn mening geweldig, maakte echt weinig fouten, zeker in zijn partij tegen James die daar helaas een keer vreselijk blunderde maar het anders waarschijnlijk ook niet gered had. Gelukkig won James zijn beide andere partijtjes wel waardoor hij toch 3e werd. Maar Raphael was 2e!

Alexandra doet het ook heel aardig in deze competitie. Ik vraag me alleen af: waar heb jij toch al die extra dames voor nodig? Je loopt daarmee een groot risico dat je iemand pat zet terwijl je meestal genoeg stukken hebt om gewoon mat te kunnen geven. Maar met 2 uit 3 toch weer goed gepresteerd!

Geunyoung wist Hyunyoung mat te zetten, zomaar midden op het veld nadat ze ook al de dame had veroverd.


Maar niet in deze partij!

Vandaag haalde ze jammer genoeg alleen dat punt, maar ze gaat nog steeds aan de leiding in klassement 4!

Hyunyoung had wel een punt uit een bye maar kreeg behalve haar zus ook Maysara tegenover zich die toch al een stuk langer schaakt en al veel meer les heeft gehad. Ja, dan red je het (nog) niet.


Ze lijkt niet zo vrolijk als anders maar het komt wel goed!

Hoyoung had ook een bye en zij verloor ook van Maysara, en van Alexandra maar dat is niet zo vreemd want ze heeft opstapje 1 nog niet helemaal uit en de laatste tijd kon ze natuurlijk geen les krijgen, iets wat ik voor hen alle 3 erg jammer vind, want een paar essentiƫle regels hebben ze nog niet geleerd. En toch doen ze iedere week weer mee!


Hoyoung met de tablet!

Luka, die ook iedere week speelt, zit min of meer in hetzelfde schuitje. Ook hij wint weinig, al heeft hij wel iets geleerd over mat en pat; maar hij geeft te veel stukken weg en we moeten nodig een les over stukken ontwikkelen gaan doen. Dat kun je trouwens ook bij wat andere spelers in deze groep zien ... Ik kijk uit naar de dag dat we weer gewoon les kunnen geven!

Volgende week gaan de meeste kinderen weer naar school, al hoorde ik dat ze vaak op vrijdag vrij zullen zijn. Maar vermoedelijk verzetten we dit toernooitje naar bv 15:45 omdat iedereen dan in ieder geval thuis kan zijn. Maar dat laat ik via de app nog weten.