Jeugdnieuws: Jeugdtoernooitje A-groep 7 mei

door Margreet, 9 mei 2020


Zoals ik al eerder geconstateerd had loopt met name in de A-groep de deelname aan dit toernooi wat terug. We hadden het op donderdag gezet omdat vrijdag weer een kwalificatietoernooi voor clubteams op chesskid werd gehouden, maar er kwamen jammer genoeg maar 7 kinderen online: Joaquin, Badr, de beide Oscars, Alexander, Jungbin en Fender.

Voor Badr, Fender en Alexander was het een soort oefening vooraf want zij mochten vrijdag weer aantreden voor de kwalificatie. Joaquin en Jungbin zijn er geloof ik altijd wel bij: die grijpen iedere kans om een potje te kunnen schaken aan! Hulde hoor! Ook Oscar K zien we meestal wel. Oscar V wat minder maar dat maakt hem niet minder welkom!

Enfin, het was om te beginnen al erg jammer dat er een oneven aantal spelers was, want als je maar 3 potjes hebt en je krijgt dan ook nog eens een bye, dan blijft er weinig te spelen over. Er waren dus byes voor Fender, Alexander en Oscar K. Dat leverde hen in ieder geval een punt op. De tegenstanders waren helaas zo verdeeld dat ze alle 3 bij hun overige rondes iemand uit het bovenste segment van dit lijstje troffen. Dat heb je natuurlijk met zo weinig deelnemers.

Oscar V was heer en meester over het hele veld: hij won van andere Oscar, Jungbin en Joaquin. Die laatste stond op zich niet in een verloren positie zoals de vader van Oscar me naderhand appte, maar die had niet gezien dat Joaquin weer eens door zijn tijd heen was... Joaquin werd wel 2e met winst tegen Badr en Fender. Jungbin, die het ook niet redde tegen Oscar V won wel van Fender en Alexander maar hij werd 4e.


Eindelijk een foto van Jungbin in actie!

Want boven hem eindigde: Badr, die ook 2 uit 3 had maar van Oscar K won die duidelijk niet in zijn beste doen was en volgens de computer een paar zeer matige zetten deed. Bij Badr stond hier en daar: briljant!

Hopelijk zijn er volgende week wat meer deelnemers, maar waarschijnlijk wordt het toernooitje dan weer op donderdag gehouden omdat ons team 2 het bij de kwalificaties, volgens mij voornamelijk door technische problemen, niet gered heeft.