Jeugdnieuws: Blitztoernooi jeugd op 9 april 2020

door Margreet, 9 april 2020


Omdat de 2 Oscars en Tycho plotseling een uitnodiging hadden gekregen om op 10 april online deel te nemen aan het NK in de E-categorie leek het wel een goed idee om ze een keer te laten proberen hoe het werkt met een tijdsindeling van 5 minuten per persoon per partij en 5 seconden increment. Het was trouwens voor iedereen weer een leermomentje want normaal spelen de kinderen in de competitie wel met een klok maar niet met increment en op de club kun je de klok stilzetten als je naar de wc moet. Dat is er online niet bij. Bovendien moet je de tijd goed in de gaten houden als er maar zo weinig van is en dat is ook wennen. Ik heb Jungbin vanmiddag een heleboel weinig zinvolle zetten zien doen in een wanhopige poging om nog wat seconden erbij te pakken in zijn partij tegen Eduard. Werd toch nog remise...

Er deden uiteindelijk 18 kinderen mee!

Voor dit toernooitje hadden we geen indeling gemaakt naar speelsterkte en zo kon het gebeuren dat die arme Hoyoung (net 6 jaar geworden) ineens tegen Mees moest spelen. Mees was vast ook erg verbaasd want Hoyoung heeft nog niet eens mat leren zetten en zo'n tegenstander krijgt hij al jaren niet meer. Oscar V kreeg Raphael tegenover zich , die ook nog geen jaar schaakt maar wel iets meer weerstand biedt.

Oscar V verkeert in bloedvorm, zo te zien, want hij won dit toernooi met 5 uit 5. Hij versloeg ook Eduard, Jungmin, andere Oscar en zelfs Mees, die in het eindspel een fout maakte.

Tycho presteerde wat minder deze keer maar hij moest ook spelen tegen Eduard en Jungbin. Hij verloor van Oscar K vandaag (vorige week won hij nog) maar wist wel te winnen van Joaquin, die flinke problemen met dit speeltempo heeft. Enfin, morgen meer succes!

Oscar K begint eraan te wennen; hij werd 5e met 3 uit 5, won van Tycho en Badr en verloor van Oscar en Fender, die trouwens ook gedeeld 6e was.

Onderin eindigde ook niemand met 0 punten want de gezusters Ryu speelden tegen elkaar wat remises en Hyunyoung had een bye. Dat was een gelukje want ze kreeg behalve Hoyoung alleen sterke tegenstanders. Loek had maar 1 punt want er ging ergens iets mis in het systeem denk ik en toen was er ineens geen tegenstander. Aristarch speelde ook de laatste 2 ronden niet, geen idee waarom.

Maar al bij al geloof ik dat de kinderen het toch wel leuk vonden om een toernooitje te spelen, ook al zat nu even iedereen in dezelfde groep. Maar we delen ze verder gewoon in in 2 groepen en als er nog meer bijkomen misschien wel in 4!

In het archief (op het clubforum binnen chess.com) kan iedereen zijn gespeelde partijtjes nog eens nakijken.

De eindstand: