Jeugdnieuws: Grand Prix HSB in Naaldwijk

door Margreet, 17 februari 2020


Op 15 februari zijn 6 kinderen van onze club naar het GP–toernooi in Naaldwijk geweest. Het was voor Badr al even haasten want die had een klein voetbaltoernooitje in de ochtend (ze werden daar kampioen), maar Alexander en ik waren echt te laat omdat de bus uitviel, en dan moet je dus een half uur op het winderige busstation in Schiedam wachten op de volgende...

De overige deelnemers van ons waren Kick en Tycho, samen in groep B, Arne, best hoog in groep 8, en Daniel, die na een slecht verlopen eerste toernooi in groep 22 was geplaatst. Badr en Alexander zaten allebei in groep 2.

De eerste ronde verliep eigenlijk best aardig: Alexander schoof natuurlijk een beetje laat aan, maar kwam als eerste weer naar buiten met een punt. Badr won ook, evenals Daniel en Arne (ieder 2 potjes, want zij zitten in groepen waarin iedereen 2x tegen alle tegenstanders speelt), Tycho had een remise; alleen Kick verloor.

Helaas bleek in het vervolg van het toernooi dat zowel Tycho als Badr geen topdag had. Tycho verloor de 2e partij door een fout en Badr gaf pardoes zijn dame weg, omdat hij dácht dat die gedekt stond door een toren... Arne won en verloor afwisselend, maar had het zoals meestal, weer geweldig naar zijn zin met gezellig geklets (een caféschaker, zoals Robert dat zo mooi uitdrukt). Alexander verloor ook 2x op rij. Bij de 3e partij stond hij net zo snel buiten als bij de 1e maar nu zonder punt.


Badr en Alexander bij de start van de 2e ronde.

Kick deed het verder helemaal niet slecht: met 2 uit 5 wist hij beslag te leggen op de 3e plaats. Het was natuurlijk jammer dat een van zijn slachtoffers Tycho was, maar ja... Datzelfde gebeurde in groep 2 waar Alexander, ook in de laatste partij, Badr versloeg. Alexander werd 3e met 3 punten uit 5. Goed gedaan! Helaas geen foto van Tycho deze keer!

Arne haalde in groep 8 uiteindelijk nog 4 punten. Ik geloof wel dat hij daar veruit de jongste was. Ik zag dat hij won van een grote jongen, maar tegen een van de meisjes in de groep was niemand opgewassen: die haalde 9½ punt. Arne werd 5e.


Onze caféschaker in actie; gaat wel verliezen hier.

In groep 22 daarentegen ging het allemaal (veel te) makkelijk voor Daniel. De tegenstand stelde niets voor, er werden aan de lopende band stukken weggegeven en aanvallen over het hoofd gezien, zodat Daniel zonder enige moeite over het hele veld heen kon walsen. Dat deed hij natuurlijk ook, met groot plezier! Ik heb hem wel gewaarschuwd dat het de volgende keer moeilijker zal worden omdat hij dan in een hogere groep wordt geplaatst!


Kat in 't bakkie weer! Daniel in actie.

Het toernooi was keurig op tijd afgelopen en omdat de prijsuitreikingen per tafel gedaan werden, hoefden we daar ook niet eindeloos op te wachten. Daarvan was wel het nadeel dat ik steeds bijna te laat was om nog een foto te maken, vandaar de foto van Kick buiten.


En bij Alexander te haastig afgedrukt.Daniel apetrots met zijn eerste (en ook allereerste) prijs!

Om 17u10 was iedereen weer onderweg naar Rotterdam! Toch weer een leuk toernooi gehad, al viel niet iedereen in de prijzen. Via deze link zijn alle eindstanden te vinden.