Jeugdnieuws: 18 januari 2020 Ideko-toernooi Papendrecht

door Femke Bakker, 20 januari 2020


Afgelopen zaterdag 18 januari werd in Papendrecht het Ideko toernooi gespeeld. Er werd een andere formule uitgetest, volgens Zwitsers systeem waarbij de groepen niet naar rating maar naar leeftijd worden ingedeeld. Ook het tijdsschema was wat anders; met 10 minuten op de klok en 5 seconden increment was het rap spelen. Alexander en Tycho speelden in de E categorie en Arne in de H.

Arne won 2 potjes van de 6 partijen en was helemaal verbaasd dat hij daarmee de 3e plek haalde; de H, G en F waren samengevoegd, vandaar. Alexander deed het heel goed met 3 punten uit 5, maar het was net niet genoeg voor een beker. Tycho had zijn dag en ging ongeslagen de laatste partij in. Na een hele rekensom kozen ze voor een salonremise (de vader van Tycho vond het maar lafjes om zo op zeker te spelen...) om zo de 1e plek voor Tycho en 3e plek voor zijn tegenstander zeker te stellen. Voor de vorm speelden ze de partij nog wel, die gewonnen werd door Tycho.

De nieuwe formule heeft als werktitel Grand Slam. Hoewel de organisatie nog op zoek is naar een betere naam vond ik het wel toepasselijk want er werd dus inderdaad Geweldig Geslagen.