Jeugdnieuws: Verslag van de 2e Grand Prix van de HSB

door Margreet, Jungbin, Badr en Alexander, 22 oktober 2019


Zondag, 13 oktober werd de 2e Grand Prix van de HSB georganiseerd, door SHTV, in Den Haag. Er waren dit keer maar 5 kinderen van onze club, wat minder dan anders. Onze club werd vertegenwoordigd door Jungbin, Jungmin, Badr, Alexander en James. Ze hebben over het algemeen goed gespeeld en schrijven daar zelf een stukje over. Noah was ziek geworden dus die was er niet bij; wel waren Oscar en Cedric aanwezig.

Jungbin ( ook namens Jungmin)

Ik en Oscar zaten in groep D en Jungmin in groep 2. Jungmin moest in de 1e ronde tegen de uiteindelijke winnares. Jungmin had in zijn opening verkeerd geofferd en hij had een verwaarloosd offer gespeeld waardoor hij de 1e ronde verloor. Nou of het komt dat hij geen geluk had weten we niet maar sindsdien was het steeds bergafwaarts waardoor hij op 1½ uit 5 kwam.

Groep D was redelijk sterk bezet. Ik en Oscar speelden in groep D voor een geldprijs. De 1e ronde verloor ik helaas omdat ik een pion vergat te dekken waardoor die dame te veel naar binnen kon komen wat uiteindelijk een verlies voor mij werd. 2e ronde speelde ik een remise tegen Oscar. In de opening werd er hier en daar wel wat gerommeld maar sinds het middenspel bleef het remise wat uiteindelijk tot een remise leidde. De laatste ronde werd redelijk gemakkelijk gewonnen door mij door een ongeziene matdreiging en helaas verloor Oscar de laatste partij wat leidde tot allebei 1½ uit 3 en met loting werd ik 2e en Oscar 3e.
(van Margreet: de heren hebben de geldprijs broederlijk gedeeld, dat dan weer wel)


Jungbin en Oscar met de gedeelde envelop


Badr

Afgelopen zondag heb ik deelgenomen aan een schaaktoernooi. Bij het schaaktoernooi waren best veel mensen. En er waren 24 groepen en daarvan zat ik in groep 5. Ik vond het daar heel erg leuk en zelf ben ik eerste geworden van mijn groep. In mijn groep zaten 5 andere kinderen; ik heb alles gewonnen: 5/5. En daardoor heb ik een beker gewonnen (zie foto)


Poseren begint een gewoonte te worden: Badr met de 1e prijs


Alexander

Ik vond de wedstrijd leuk. Ik ben 4e geworden. Het laatste potje was het spannendst: ik speelde tegen Jari van der Wielen. Ik kon 3e worden. Maar hij had net op het nippertje gewonnen. Volgende keer beter!


Dat ging Alexander niet redden!


James

James had helaas zijn stukje niet af gekregen maar gelukkig weet ik wel hoe het bij hem ging: goed! Hij had wat opstartproblemen waardoor hij in de eerste ronde wel verloor maar gelukkig zat hij niet meer opgescheept met die hoge rating en dus ook niet met al die zware tegenstanders. Zoiets betaalt zich leuk uit: hij werd 2e in groep 21 met 7½ punt! Nou maar hopen dat ze er niet weer 100 punten rating bij doen want dan zit je straks weer!


James heeft mat gezet!De 2e prijs!


Het toernooi is verder prima verlopen en zelfs met maar 5 deelnemers van onze club worden er nog 3 prijzen gewonnen! We kunnen weer tevreden zijn. En ook de niet-winnaars zaten er niet ver naast.