Jeugdnieuws: Verslag JCC 5 oktober Podium O950 Rotterdam

door Robert Aarts, 14 oktober 2019


Zaterdag 5 oktober was er weer een speeldag van de JCC (Jeugd Club Competitie) in het heiligdom van de Illuminati/Vrijmetselaars in Rotterdam. Dit keer voor de categorieën A, C en D.Promotieklasse A
In het team zitten Derek, Lucas, Eduard, Qian en een nieuw dubbellid, Thijs van Dam. Vorig jaar nog winnaar van het Rotterdamse Grand Prix klassement totaal, dus een hele sterke speler. Tegen Hoogland won hij dan ook als enige zijn partij, 3-1 verlies voor het team dus. Tegen Spijkenisse 2 verloren de gebroeders Zuurmond, voor het team 2-2 en 1 matchpunt. Tegen Vegtlust won Qian weer, Derek en Eduard speelden remise waardoor er weer 1 matchpunt was. Het A-team staat nu 8e met 2 uit 3.


Meesterklasse C
In het team zitten Joaquin, Bent, Jungbin en Kick. Bent had een familieweekend en Jungmin was zijn vervanger. Dat ging tegen De Cirkel prima, want hij won zijn partij. Ook Joaquin won op bord 1, Jungbin speelde op bord 2 remise. Omdat Kick na een lange pot verloor, werd het uiteindelijk een 2½-1½ overwinning.

Daarna moest er helaas tegen het als eerste geplaatste Almere gespeeld worden. Kick liet het meteen lopen, maar speelde nog wel zijn partij uit tegen drie (!) gepromoveerde dames. Joaquin kreeg tegen de nummer 2 van Nederland een onbekende Reti-variant tegen zich en ging er na dertig zetten af. Jungmin was toen al klaar en ook Jungbin ging na wat tegenstribbelen onderuit. Een 4-0 verlies, ze staan nu 16e met 3 uit 4.


Meesterklasse D
In het team zitten Mees, Joris, Oscar en David. De eerste wedstrijd was meteen tegen topteam KC Chesscool. Maar David wist heel knap al snel zijn pot te winnen. Oscar wist even later een remise eruit te slepen. Tussen Mees en topper Quint de Jong (rating 1576!) was het heel spannend, maar Mees was uiteindelijk de sterkste! Joris verloor, maar er was dus wel een teamoverwinning van 2½-1½.

En ja, daarna mag je dan tegen het als eerste geplaatste ESV met een gemiddelde rating van 1682 (!!). David wist zowaar nog een remise te halen, de overige drie moesten hun hoofd buigen. Een 3½-½ verlies.

De derde wedstrijd was tegen het tweede van Magnus Leidsche Rijn. Die moest gewonnen worden om mee te blijven doen voor de prijzen. En dat gebeurde ook, alleen David ging onderuit. Een 3-1 winst, ze staan nu 14e met 4 uit 3. Maar de verschillen zijn nog klein in de top, dus alles is nog mogelijk.

Op 9 november is de volgende ronde voor A, C en D.