Jeugdnieuws: Schaaktoernooi

door Fender, 24 september 2019


Er was zaterdag een schaaktoernooi in Hellevoetsluis. Daar gingen van onze club alleen Fender, Badr, Tycho en Arne naar toe. Fender in groep 5, Badr in groep 4, Tycho in groep 1 en Arne in groep 9 (achtkamp). Fender werd 5e, Badr 1e, Tycho 6e en Arne 4e. Er was een zaal met eten en drinken en je had aan het begin een blauwe munt gekregen voor drinken, dus aan het eind van het toernooi gingen we drinken halen. De prijsuitreiking was aan het eind van het schaaktoernooi, daarna was het helemaal afgelopen. We (Tycho, Badr en Fender) speelden 5 partijen. Arne speelde er 7. Fender eindigde met 2 uit 5 punten, Tycho met 1 uit 5, Badr met 4 uit 5 en Arne met 3 uit 6 . De moeder van Tycho en Arne vond dat we allemaal goed ingedeeld waren. Het was een leuke dag zaterdag voor Fender, Badr, Tycho en Arne.

Hoe leuk het was (Badr)
Badr was blij met zijn beker en was trots op zichzelf. Hij heeft ook wel goed gespeeld in groep 4. Met een beker van tientallen centimeters lang is Badr met grote dingen naar huis gegaan.

Hoe leuk het was (Fender)
Fender had misschien geen beker gewonnen, omdat hij 5e werd in groep 5, maar hij was wel tevreden en trots op zichzelf. Hij vond dat hij goed was ingedeeld. Hij heeft goed gespeeld volgens zichzelf. Hij was alleen niet blij dat hij niks had gewonnen, maar niet verdrietig.


Fender denkt goed na!


Hoe leuk het was (Tycho)
Tycho was dan wel laatste, hij was toch goed ingedeeld. In groep 1 was het moeilijk en dat was precies de bedoeling. Hij was niet blij met z'n plaats, maar het was al goed in groep 1 te mogen spelen. Kortom, in groep 1 was het goed voor Tycho.

Hoe leuk het was (Arne)
Arne was erg verdrietig toen hij net geen prijs won. Maar hij speelde wel goed. De partijen waren met andere tijden dan die van de zeskampen en vierkamp. Ze moesten er dan ook meer spelen. Maar in groep 9 was ook Arne goed ingedeeld. Met 1 partij minder vanwege dat er iemand niet was, heeft hij de helft gewonnen. Het kan beter, maar hij was goed genoeg. Alleen niet voor een beker, maar de volgende keer hopelijk voor Arne wel.

Andere dingen behalve schaken
Deze dingen hebben we gedaan (behalve schaken):
-  Voetballen (alle 4)
-  Drinken (alle 4)
-  Eten (alle 4)
-  Lopen (alle 4)
-  Traplopen (alle 4)
-  Rennen (alle 4)
-  Donald Duck lezen (Fender & Badr)
-  Uitslag doorgeven aan ouders (alle 4)


EINDE