Jeugdnieuws: GP HSB Kameleon Den Haag

door Robert Aarts, 23 september 2019


Zondag 22 september was het eerste Grand Prix jeugdtoernooi van de HSB in de Kameleon in Den Haag. Een prachtige nazomerdag, maar er waren toch nog 118 kinderen komen opdagen om een paar potjes te gaan schaken. En met 118 kinderen en veel ouders zit het bij de Kameleon goed vol! Van de club waren Joaquin, Jannes, Joep, David en Simon aanwezig. Ook Oscar en Cedric speelden mee.


Joaquin en Jannes zaten in de hoogste groep (A). Er werden drie partijen gespeeld van 30 minuten pp en 5 seconden increment. Het was zwaar, zeker omdat het best wel onrustig was in de zaal. Normaal zitten de hoogste groepen apart, maar dat was in de Kameleon niet mogelijk. Uiteindelijk kwam Jannes uit op ½ en Joaquin op . Joaquin werd hiermee tweede en dus een geldprijs!


Joep zat in de sterk bezette groep B, ook hier 3 lange partijen, en hij deed het heel goed. Met 2 punten werd hij tweede en dus ook voor hem een mooie envelop met inhoud.


David en Oscar zaten in groep 1 en speelden allebei uitstekend. David speelt soms nog wel alsof de duivel achter hem aanzit, maar hij werd wel knap tweede met 3½ uit 5. Oscar vindt het soms lastig om een voorsprong in stukken over de streep te brengen, maar met 3 uit 5 was hij derde en dus ook voor hem een beker.


Simon zat in groep 6 en dat was een soort cafégroep. Veel lawaai, geklets en gelach. Het lukte de tafelleider helaas niet om de groep rustig te houden. Of het Simon beïnvloed heeft weet ik niet, maar hij werd met 2 uit 5 vijfde.


Cedric tenslotte speelde in groep 17 en met 5½ uit 10 werd hij vijfde. Mooi op tijd waren we allemaal klaar en konden we nog van het zonnetje genieten.

Het volgende toernooi is op zondag 13 oktober, ook in Den Haag, maar dan bij de school Hofstad mavo/havo. Tevens is er dan een Super GP.


P.S. Zaterdag was nog het NK Bedrijvenschaak in Rotterdam. Joaquin, te druk met huiswerk maken, wilde dat ik een foto van een daar aanwezige bekende Nederlander nam. En jawel, die poseerde gewillig. Hij deed het overigens niet onaardig met 3½ uit 7. Wel wist onze Philip van hem te winnen ;-).