Jeugdnieuws: vrijdag 5 juli, de laatste schaakavond van het seizoen

door Robert, 8 juli 2019


Op de laatste schaakavond van de kinderen werd er begonnen met een vierkampentoernooi. Uitzondering hierop waren Joris, Mees, Qian en Joaquin. Zij maakten schaakpuzzels van Nathanaël.

Vierkamp 5 werd gewonnen door Raúl, vierkamp 4 door Damièn, vierkamp 3 door Noah (door onderling resultaat met Simon), vierkamp 2 door Eduard (door onderling resultaat met Robin) en bij vierkamp 1 werden Alexander, Jungbin en Jungmin gedeeld eerste. Maar Margreet had voor alle deelnemers een (gezond) prijsje meegenomen.


Toen werden de diploma’s uitgedeeld. En dat waren er een hele hoop!

Stap 3:Jungmin
Stap 2+:Eduard, Noah
Stap 2:Tycho, Robin, Loïs, Noah, Eduard
Stap 1+:Eduard, Simon, Loek, Fender, Badr, Philippe, Noah
Stap 1:Arne, Maysara, Ischa, Damièn, Raúl, Noah
Loper:Rishaina
Opstapje 2:Thomas

Speciale aandacht was er voor Eduard, die 3 diploma's binnenhaalde, en Noah, die maar liefst 4(!) diploma's binnenhaalde.


Vervolgens werden de competitieprijzen uitgereikt.

In de Mini League werd Maysara overduidelijk de winnaar met 9 uit 9. Ischa was tweede met 7 uit 9, Damièn had samen met Emma 6 uit 9 maar werd op basis van SB-score derde.


In de Second League werd veelvraat Noah eerste met 8 uit 9. Simon werd tweede met 6½ uit 9, Philippe/Loek(afwezig)/Fender werden gedeeld derde met 6 uit 9.


In de Premier League werd Jungmin eerste met 8 uit 9, Isaac (afwezig) tweede met 7½ uit 9 en Robin derde met 6½ uit 9.


In de Champions League deelden Joaquin en Joris de derde prijs met 6 uit 9, Qian werd verrassend een keertje tweede met 7½ uit 9. Want de kampioen van de tweede helft van het seizoen was Mees geworden met 8½ uit 9!


Met maar liefst 32 punten verschil (!) met de nummer twee werd Fender saldokampioen.


En Kick tenslotte werd jeugdsnelschaakkampioen.


Dit was het einde van het schaakseizoen. Op vrijdag 30 augustus beginnen we weer met het nieuwe seizoen. Let op, zet in je agenda: 7 september eeuwfeest, 14 september NK E teams en 21/22 september zijn er diverse jeugdtoernooien.