Jeugdnieuws: HSB-toernooi bij de Pionnetjes, 24 februari

door Margreet, 27 februari 2019


Afgelopen zondag, 24 februari, was er weer een HSB-toernooi. We hoefden dit keer niet zover te reizen want het was in Schiedam, en makkelijk bereikbaar. Het toernooi werd gehouden in een basisschool, het CON.

Er waren weer veel kinderen gekomen. De wedstrijdleiding had zelfs een aanmeldingsstop op de site gezet, zodat ik de laatste kandidaat niet meer kon inschrijven. Achteraf kon het nog wel, maar toen werd hij (Raúl) ziek en ging het toch niet door. Ook Fender was helaas ziek geworden.

Evengoed waren er van onze club weer veel deelnemers: In de Formule A-groep Joaquin, Bent en Joep (de hoogste groep dus). Daar was wel een sterke bezetting (op papier), maar de jongen met de hoogste rating liet het lelijk afweten en eindigde als laatste. Joaquin werd 3e, Bent 4e en Joep 5e. Ruud zei dat het daarboven vreselijk was omdat de zon precies in het gezicht van de spelers scheen. En er waren geen gordijnen......


Een foto met Joaquin, Bent en Joep aan de start!

David deed het in groep 1 geweldig: hij kreeg zelfs een vermelding van de organisatie op de site van de HSB omdat hij ongeslagen 1e werd in zijn groep: 5 uit 5!


David gaat weer winnen!

Kick speelde in groep 2, waar hij 2 punten haalde. Dat was niet genoeg voor een prijs maar hij werd gedeeld 4e. Er zit echt vooruitgang in de laatste tijd!


Kick in actie!

In groep 5 hadden we nog een winnaar: Tycho werd daar 1e met 4½ uit 5! Ook al zaten er onsportieve kinderen die van tevoren al riepen dat hij er niks van kon (dat schijnt een tactiek te zijn bij sommigen) en was er onduidelijkheid over het aantal te spelen partijen, 1 of 2 tegen iedere tegenstander. In de einduitslag stonden maar 5 spelers dus hoe dat nou zat?


Tycho neemt de 1e prijs in ontvangst

Vanaf groep 6 (en lager) speelden alle kinderen geen 5 maar 10 partijen! Dat is zwaar werk hoor, zeker als je dat niet gewend bent. Desondanks regende het voor onze clubleden weer prijzen: Simon, in groep 10, werd 2e met 7 uit 10! Dat is een heel mooie score.


Simon denkt na ( of peutert hij in zijn mond?)

De 9 overige groepen speelden samen in 1 zaal, met een hoop volk eromheen: smoorheet was het. Uiteindelijk joeg de wedstrijdleider de meeste belangstellenden bij de tafel weg, gelukkig!

Maysara, die te maken kreeg met voorzeggen door de vader van haar tegenstander, die dus ook weggestuurd werd door de tafelleider, wist 4½ punt te halen in groep 14 en kreeg de 3e prijs, haar eerste beker!


Maysara concentreert zich beter dan haar tegenstander!

In groep 16 zat de speler die de meeste partijtjes van allemaal wist te winnen en die ook genoemd wordt in het verslag van de HSB: Noah, die zijn allereerste toernooi speelde en met 10 uit 10 de 1e prijs daar kreeg! Zelfs na een flinke fout wist hij een partij nog in zijn voordeel te beslissen.


Noah op weg naar zijn eerste winstpartij

Ook Arne zat in groep 16 en deed het daar prima: hij won de 2e prijs met 6½ uit 10. Heel goed, zeker als je bedenkt dat hij pas 5 jaar is. Hij schrok wel toen Noah hem met gemak wist te verslaan , want na een hele rij winstpartijen was hij daar niet op bedacht!


Arne heeft al door dat dit niet zijn zwaarste tegenstander is....

En last but not least: Ischa, de broer van Noah, die dus ook zijn eerste toernooi ooit speelde en dat helemaal niet slecht deed. Hij kwam uit in groep 18. De eerste 3 partijtjes liepen slecht af voor hem, maar hij herstelde zich prima en wist met 5 uit 10 de 3e prijs te winnen!


Alle begin is moeilijk!

Om ongeveer 17:00 was het toernooi afgelopen. We kunnen weer terugkijken op een gezellige middag met veel succes voor de spelers van onze club! Wel jammer dat het nooit lukt om alle prijswinnaars samen op 1 foto te zetten....


Maar met Tycho, Arne en Maysara is het gelukt!