Jeugdnieuws: Mooie prijzen voor RSR Ivoren Toren kids, Qian wint Sliedrecht

door Robert Aarts, 18 februari 2019


Zaterdag 16 februari was er een RSB Grand Prix toernooi in Sliedrecht. Er waren maar liefst 101 deelnemers, waardoor het megadruk was en er geen plek voor de ouders was. Gelukkig voor de organisatie was het mooi weer en konden de ouders ook bij de kinderboerderij tegenover het pand terecht.

  

Er waren 11 kinderen van RSR Ivoren Toren aanwezig, alleen de thuisclub had meer deelnemers aangeleverd. Er waren 13 groepen: 11 groepen speelden 15 min per persoon en de 2 topgroepen 20 min per persoon. Er was sprake van een sterke bezetting, waardoor bijvoorbeeld Lennart Pols (de winnaar van Grand Prix Leiden) in groep 2 terecht kwam.

Simon zat in groep 12, hij werd met 3 uit 7 vijfde. Badr zat in groep 9. Voor hem was de drukte te gezellig, waardoor er meer gelachen en gepraat werd dan goed geschaakt. Hij werd zesde met 3 uit 7.

Robin had in groep 7 ook 3 uit 7 en werd daarmee vierde op onderling resultaat. Kick verloor in groep 6 ongelukkig de eerste potjes, eventjes wat emotie, maar hij wist zich hier mentaal knap overheen te zetten. Uiteindelijk 4 uit 7 en op grond van onderling resultaat de vierde plek en een beker!

Jungbin en Jungmin zaten samen in groep 5. Jungbin verloor de eerste pot nog tegen zijn broer, maar daarna had hij de slag te pakken. Tegen Kristel van Middelkoop was de stelling torens/dame tegen loper/dame/paard. Jungbin plaatste een loperoffer, creëerde daarmee een gaatje voor het paard en kon daarna mat zetten met zijn dame (gedekt door het paard). Een prachtige combinatie! Tegen Rawi Wortman wist Jungbin door een paardenoffer pat te vermijden en bracht hij de overgebleven pion naar de overkant. Met 6 uit 7 terecht de eerste plek voor Jungbin. Jungmin deed het ook goed en wist met 5 uit 7 de tweede plek te halen.

David zat in groep 4 en speelde zo af en toe te gehaast. Met 3 uit 7 werd hij zesde. Deze groep werd overigens door de ongeslagen Cornelis Pols, jawel ook uit de schaakfamilie Pols, gewonnen.

Joris begon matig in groep 3, maar herstelde zich prima en wist met 4 uit 7 de vierde plek te halen. Joep begon in groep 2 met een keurige remise tegen de sterke Lennart Pols en met 3 uit 5 werd hij derde.

Jannes, Joaquin en Qian speelden in groep 1. Een ware poule des doods waarbij iedereen van elkaar won. Jannes en Joaquin werden met 1½ uit 5 vijfde en zesde. Qian verloor van Dana Verheij maar wist verder, voordat hij aan de laatste pot tegen Luana Mensing begon, alles te winnen. Luana verloor van Thijs van Dam, dus de laatste partij tussen Luana en Qian was een echte finale. Qian wist ondanks een slordig gespeeld eindspel van Luana te winnen en werd daarmee kampioen van het toernooi!

Joris en Jannes wonnen nog een prijs door een stelling op te lossen (Kick en Joaquin wisten 'm overigens ook, er waren maar 11 goede oplossingen). Om 18.00 konden we, ieder kind met een snoepzak, weer naar huis.

Zaterdag 30 maart is het volgende RSB Grand Prix toernooi in Maassluis.