Groene Hart Cup: RSR Ivoren Toren laat Klim-Op 1 ontsnappen

door Angelo, 10 februari 2019


Op 8 februari was RSR Ivoren Toren weer gastheer voor twee poules, met daarin teams 1 en 2. Team 3 moest speelde in IJsselmonde.


Overzicht van de poules in De Lombard

Team 1 speelde in de hoogste poule. Poule 1 kende een ongekende apotheose. Eigenlijk moesten Klim-Op 1 en thuisteam RSR Ivoren Toren 1 in de eerste ronde tegen elkaar, maar door een foutje werd eerst met de 3e ronde begonnen. De eerste wedstrijd was een duidelijke overwinning van het thuisteam tegen Voorburg 2: 0-4. De tweede wedstrijd werd verloren tegen Barendrecht/IJsselmonde, 1½ -2½. Ons hele punt werd behaald door Qian en de halve door Joris. Het unieke en daarom leuke van deze cup is dat het om de meeste bordpunten gaat. RSR Ivoren Toren ging na de tweede wedstrijd aan de leiding met een halfje meer dan Klim-Op. Een gelijkspel zou voldoende zijn in de onderlinge wedstrijd in de laatste ronde. Op bord 1 werd Qian in de luren gelegd door Dana. Op bord 2 hielden Alan en Mees elkaar mooi in evenwicht. Oscar trok de stand weer gelijk in een knappe partij tegen Hein. Uit de laatste partij tussen Kathleen en Joris moest de beslissing komen. Joris stond qua materiaal en tijd beter. Helaas voor hem is Kathleen een kei in het eindspel en ze wist te promoveren, waarna Joris de handdoek in de ring gooide. Klim-Op is dus weer ontsnapt. Met de tweede plaats wordt het verblijf in de hoogste poule wel verlengd. Beste teamprestatie is van Qian en Oscar, beiden met 2 uit 3.


RSR Ivoren Toren 1 in actie tegen Klim-Op 1

In poule 2A speelde RSR Ivoren Toren 2 de eerste ronde tegen Klim-Op 3. Zij wisten wel te winnen met 3-1. Alleen Jungmin wist niet te winnen. De tweede ronde speelde team 2 tegen Messemaker en won weer met 3-1. Nu verloor David. Op Eigen Wieken won ook haar tweede partijen ging met een voorsprong van een half punt aan de leiding. Zij hadden dus aan een gelijkspel in de laatste wedstrijd voldoende om de poule te winnen. RSR Ivoren Toren deed zijn best om te winnen, maar kon niet meer dan een gelijkspel halen. Aristarch en David scoorden niet. Op Eigen Wieken promoveert dus naar poule 1 en wij blijven in poule 2. Most valuable player was Jungbin, die alle verwachtingen overtrof met een 100% score en een toernooiprestatierating (TPR) van 1048.

In IJsselmonde trad team 3 aan in poule 3A. Ook zij moesten tegen Klim-Op (2) spelen. Helaas konden we geen punten afsnoepen 0-4. Daarentegen werd de tweede wedstrijd tegen thuisteam Barendrecht/IJsselmonde 3 met dezelfde cijfers gewonnen. De laatste wedstrijd was tegen Barendrecht/IJsselmonde 2. We gingen als tweede de wedstrijd in met een punt voor op BarIJs2. Het ging alleen om de kat zijn snor. Toch werd het nog spannend. Robin won en Alexander speelde remise. Door puntverlies van Kick en Tycho trokken we aan het kortste eind. We eindigden met evenveel bordpunten, maar met een wedstrijdpunt minder, op de derde plaats. Volgende keer beter. Beste van het team was deze keer Robin, met 2 uit 3.

Volgende speeldag (15 maart) is de laatste waarin nog om finalepunten wordt gespeeld. Dan zijn Messemaker (Gouda) en De Pionier (Hellevoetsluis) de gastverenigingen.