Jeugdnieuws: HSB-Grandprixtoernooi 23 september

door Margreet Mol, 26 september 2018


Zondag 23 september zijn we met 4 kinderen van onze club naar Den Haag geweest voor het eerste grandprixtoernooi van dit seizoen. Onze deelnemers waren Joaquin, die in de hoogste groep uitkwam, Joep in groep C, David, die zijn 2e toernooi van dit weekend speelde, in groep F en Badr, die in groep 10 mocht uitkomen.

De organisatie had een nieuwe regel ingevoerd: er moet voortaan van tevoren bij inschrijving online meteen betaald worden, dit o.a. omdat regelmatig kinderen worden ingeschreven die vervolgens niet komen opdagen. Dat kost tijd en levert gaten op in de groepen. Bovendien scheelt het veel tijd voor de start van het toernooi. Daarom kon iedereen dit keer op tijd beginnen!



Hier zit Joaquin midden in een spannende partij. Hij speelde in een groep van 4 en werd uiteindelijk gedeeld 2e met 1,5 uit 3.



Ook Joep deed goede zaken; hij zat ook in een hoge groep maar wel een met 6 spelers. Als je dan 4 uit 5 weet te behalen stel je echt wel wat voor. Hij was dan ook heel tevreden met zijn 2e prijs!



David speelde in groep F en moest ook 5 partijen. Daarvan wist hij er 3 te winnen. Helaas had een andere jongen ook 3 punten en werd er dus geloot. Toen kreeg hij de "lucky" loser medaille (ik snap nog steeds niet wat daar zo lucky aan is). Dat overkwam ook Joaquin, die in de einduitslag als 3e genoteerd staat. Hieronder David aan het werk!



Badr, in groep 10, had het zwaar. De eerste 2 partijen wist hij te winnen maar daarna moest hij er nog 8 en die gingen minder goed. Hij had duidelijk al lang geen toernooi meer gespeeld. Het komt vast goed als je weer vaker gaat spelen!