Jeugdnieuws: de drie J's in Amsterdam, de SuperGP en GP van VAS op 16 september

door Jan-Dirk Westerhof, 17 september 2018


Op zondag 16 september werd in Amsterdam de GrandPrix van VAS en de Super GrandPrix gehouden. De locatie was in het Cygnus Gymnasium. Er waren veel deelnemers in de Super GP: zeven groepen van vier!!. In de GrandPrix waren er negen groepen met acht denkhoofden. Ze kwamen overal vandaan, o.a. uit Hengelo, Utrecht, Friesland en uiteraard uit Rotterdam. In de Super GP deed Jannes mee in groep 6. Joep deed mee in de GP en wel in de sterke groep 1 (gemiddelde rating 1100, hij heeft 850!!) en ook de jongste Westerhof deed mee, Jurre in groep 9. We waren niet de enigen uit Rotterdam: Sybe, Alan, Dana waren er ook.

Super GrandPrix
Voor de Super GP deelnemers waren er speciaal twee IM'ers aanwezig om hun partij te analyseren. Alle deelnemers maakten daar uiteraard gebruik van. Jannes behaalde het maximale resultaat, 3 uit 3 en werd eerste, en kreeg een mooi gevulde enveloppe.

GrandPrix
Joep streed in de zware eerste groep en deed het fantastisch; tot de laatste ronde was hij ongeslagen. Aan een remise had hij voldoende om zich toernooiwinnaar te noemen. Helaas verloor hij deze en werd toch heel mooi tweede (Joep: "Ik was er zo dichtbij!"). Jurre speelde zijn eerste GP en deed het leuk. Hij behaalde zowaar 1½ punt en weet nu ook wat pat zetten is.

14 oktober is er weer een combinatie Super GP en GP en dan in Almere. Het is zeker een aanrader om hier heen te gaan.