Jeugdnieuws: Laatste avond schaakseizoen

door Robert Aarts, 2 juli 2018


Op vrijdag 29 juni was al weer de laatste avond van het schaakseizoen. Ondanks het feit dat er een paar kinderen wat later binnenkwamen (een aandachtspuntje voor volgend seizoen), konden er drie snelschaakzeskampen gespeeld worden. In groep 1 won Jannes, voor Bent en Joaquin. Voor Jannes een magneetspel, voor de andere twee een schaakboek en iedereen een sleutelhanger. In groep 2 won Jungmin voor David en Kick. Jungmin kreeg een magneetspel, de rest een sleutelhanger. In groep 3 won Loïs (ook voor haar een magneetspel, de rest een sleutelhanger) voor Alexander en Tycho.

De Second League werd, op basis van onderling resultaat, gewonnen door Loïs. De tweede plek was voor Alexander, allebei hadden ze 8 uit 9. Robin werd derde met 6½ uit 9.

De Premier League werd gewonnen door David met 8 uit 9, Jungbin was tweede met 7 uit 9. Jungmin werd derde met 6 uit 9 en versloeg daarmee Zacciah, op basis van onderling resultaat.

De Champions League werd gewonnen door Qian met 6 uit 7. Hij versloeg Bent op basis van onderling resultaat. Joris werd derde met 4 uit 7 en versloeg Jannes en Joaquin op basis van SB-punten (hij won als enige van Qian).

David won de saldobeker. Hij had net zoveel punten als Qian, maar hij speelt een groep lager.

Maar liefst 16 diploma's werden er uitgereikt:
Jannes: stap 4
Joep: stap 3+
Joris, Isaac, David, Kick: stap 3
David, Jungmin: stap 2+
Jungbin: stap 2
Zacciah, Alexander, Tycho, Loïs: stap 1+
Simon, Badr: stap 1
Zadian: opstapje 1

Een heel mooi resultaat! Op 31 augustus begint weer het nieuwe seizoen, in de nieuwe speellocatie (denksportcentrum De Lombard aan de Lombardkade 28). Iedereen een fijne vakantie toegewenst!