Jeugdnieuws: Joaquin en Jannes winnen totaalklassementen Grand Prix HSB!

door Robert Aarts, 18 juni 2018

Zaterdag 16 juni vond in het Denksportcentrum in Delft de 8e en tevens finale Grand Prix van de HSB plaats. In het Denksportcentrum speelt DSC, de club van onze nationale topper Anish Giri. Door onder andere een kinderschaakfestijn in Alphen was de opkomst niet hoog, namelijk 67 kinderen. Voor Joaquin en Jannes stond de eerste plaats in het totaalklassement in de categorieën D (12 jaar) en C (14 jaar) op het spel. Er waren twaalf groepen, waarbij de hoogste twee groepen met lange speeltijd ieder uit vier deelnemers bestonden. Joaquin speelde in groep A samen met directe concurrent Sina Shafie en met de concurrent van Jannes, Daniel Franke. Jannes speelde in groep B.

Joaquin speelde in de eerste ronde remise tegen Daniel, Sina verloor zijn partij. Hierdoor was Joaquin al zeker van de eerste plek in de categorie D. Jannes verloor echter het eindspel torens/pionnen, waardoor het verschil met Daniel nog maar één wedstrijdpunt was. In de tweede ronde wist Jannes het eindspel wel tot een goed einde te brengen. Omdat Daniel ook had gewonnen, bleef het verschil een punt. Jannes had aan een gelijkspel in de laatste ronde genoeg. Hij probeerde in de laatste ronde nog voor de winst te gaan, ook om groep B nog te winnen, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met remise. Hierdoor werd hij gedeeld 2e in de groep, na loting goed voor de pechvogelprijs.

Maar Joaquin (in D) én Jannes (in C) hadden het totaalklassement van de Grand Prix gewonnen en konden trots de grote wisselbeker en een geldprijs in ontvangst nemen. Een mooie én unieke prestatie voor RSR Ivoren Toren.

Er kan nog gemeld worden dat zaterdag 11 augustus, vanaf 13.30 bij snookercafé Zeekantje in Scheveningen, Schaken aan de Kust plaatsvindt (aanmelden bij Schakenaandekust@gmail.com). Absoluut een aanrader, een leuk en gezellig toernooi, zeker voor de schaakkids.

In september begint weer de volgende HSB Grand Prix reeks. Hopelijk gaan veel kinderen van RSR Ivoren Toren Grand Prix toernooien spelen!