Jeugdnieuws: Jannes en Joep On tour in België

door Jan-Dirk Westerhof, 2 mei 2018


Ook dit jaar doen we weer mee aan het jeugdcriterium in België. Op 1 mei 2018 waren we in Aalter. Aan dit toernooi deden meer dan 300 denkhoofden mee! Dit was ook voor Aalter een nieuw record. Joep deed mee in de leeftijd t/m 10 jaar (Cat E). Jannes deed mee in de leeftijd t/m 14 jaar (Cat C).

Jurre deed ook mee (met het inspelen). Hij daagde gemakshalve gelijk de Belgisch kampioen in de E uit (Hugo). Op de tweede zet was het al schaak volgens Jurre. Het was in elk geval heel gezellig en leuk....

Jannes zat in een sterk deelnemers veld (54). Meer dan 20 spelers met een rating boven de 1200... Dit keer ook veel spelers uit Frankrijk. Jannes speelde een goed toernooi en oefende ook een nieuwe opening. Met 4½ punt was hij meer dan tevreden.

In de groep van Joep zaten 60 deelnemers. Ook in deze groep kwamen veel spelers uit Frankrijk. Dit was te merken. Allemaal ouders die de zetten van hun kinderen meeschreven en daardoor best druk. Joep kreeg maar liefst 4 Franse spelers tegen zich maar kon zich heel goed "afsluiten". Stuk voor stuk gingen ze eraf. Uiteindelijk bleef Joep ongeslagen met maar 1 remise. Hiermee schreef hij dit toernooi op zijn naam! Niet alleen een hele grote beker nam hij in ontvangst maar ook een rijkelijk gevulde enveloppe!