Jeugdnieuws: Mooie resultaten RSR Ivoren Toren jeugd bij Spijkenisse toernooi zaterdag 14 april

door Robert Aarts, 16 april 2018


Zaterdag 14 april was alweer de 24ste editie van het J. de Kluyver schaaktoernooi in bibliotheek de Boekenberg in Spijkenisse. Bij dit toernooi zijn er groepen voor alle leeftijden (dus ook volwassenen). Er waren meer dan 100 schakers aanwezig, maar er was genoeg speel- én ontspanruimte in de bibliotheek. De kinderen werden verwend met popcorn, een ijsje én een suikerspin.

Vanuit RSR Ivoren Toren waren er 6 kinderen aanwezig: Qian/Jungbin speelden in leeftijdsgroep C, Joaquin/Bent/Jungmin in leeftijdsgroep D en David in leeftijdsgroep E en F. Na het wachten op een aantal vertraagde kinderen en de opening door wethouder Hamerslag, werd er om 10.45u dan eindelijk begonnen.

David speelde zo af en toe nonchalant, maar was wel steady in het eindspel. Hierdoor haalde hij 8 uit 9 en won hij de groep! Goed voor een plek in de J. de Kluyver Hall of Fame. Daarnaast was hij de grootste stijger qua rating in de groep, waarvoor hij nog een paar mooie schaakboeken kreeg.

Jungmin had het moeilijk, maar door een eindsprint kwam hij uit op 3 uit 7. Bent had een goede dag, speelde remise tegen Joaquin maar verloor van Alan Bakija. Hiermee werd hij knap derde met 5½ uit 7 en ook hij was de grootste stijger qua rating in de groep, dus ook voor hem schaakboeken.

Joaquin wist in een spannende partij op hoog niveau te winnen van Alan door een onverwachte aftrekaanval, waardoor hij met 6½ uit 7 eerste werd in de groep D. Ook goed voor een plek in de Hall of Fame en tevens nog een prijs voor de partij van de dag.

Jungbin deed het prima in groep C en leek ook op weg naar een ratingprijs. Helaas verloor hij onnodig de laatste partij en had hij uiteindelijk 2½ uit 7.

Qian werd tegen Zayd Maes mat achter de paaltjes gezet, maar herstelde zich knap en verloor alleen nog maar van de schaker in vorm én groepswinnaar, Daniel Franke. Uiteindelijk werd Qian met 5 uit 7 derde.

Door deze mooie resultaten werd RSR Ivoren Toren als club derde achter Krimpen (de vijf (!) broers Pols) en Klim-Op.

Tenslotte konden alle spelers nog een mooi aandenken op de sponsortafel uitzoeken.

En oh ja, nog een opvallend feit. De achtjarige kersverse Nederlands kampioen Tommy Grooten won zeer overtuigend de B-groep. Onthou die naam...