Jeugdnieuws: Joep tweede in Amersfoort

door Jan-Dirk Westerhof, 16 april 2018


Op zondag 15 april waren we op de Grand prix van de SGS in Amersfoort. Joep en Jannes deden weer mee in het sterke deelnemersveld. Ze zaten dit keer in groep 2 en 3 van de 15 groepen. Dit keer waren er voor de groepen 1 en 2 liveboarden! met een bedenktijd van 15 minuten p.p.p.p.

Jannes had in het begin moeite met de tijd. De eerste drie rondes verloor hij doordat hij door zijn vlag ging. (red met een dame voorsprong en de tegenstander had echter nog 1 pion, de regel is dat je dan geen remise mag claimen). Daarna won hij zijn partijen en eindigde met 3½ punten toch nog op een vijfde plaats.

Joep ging voorspoedig en toonde vormbehoud na zijn NK-E avontuur. Met nog 1 ronde te gaan stond hij eerste, helaas speelde hij remise. Hierdoor trok hij niet de eerste plek naar zich toe en eindigde hij gedeeld eerste. Op onderling resultaat werd hij tweede.

Ook de jongste deed vrolijk mee. Jurre speelde veel buiten, maar binnen speelde hij zijn partijtjes. Ik hoorde hem in elk geval veel schaak zeggen, of nee dat kan niet?!