Jeugdnieuws: verslag PJK - FGH 2018 3 maart

door Margreet, 6 maart 2018


Op zaterdag 3 maart was het de beurt voor de allerjongsten om te strijden om het kampioenschap van de RSB. Nou ja, alle andere leeftijdsgroepen behalve de E hadden ook nog hun laatste rondes te spelen, dus het was erg vol in de speelzalen van de Boekenberg in Spijkenisse. Er waren van onze club weer volop deelnemers, alleen niet in de H, want van die leeftijd hebben we er momenteel niet veel, maar in de F en de G wel. Deze groepen speelden samen in 1 poule, omdat er per groep nog niet zoveel kinderen zijn. Er waren 23 kinderen bij elkaar.

Voor ons speelde in de F alleen Mees, maar in de G hadden we Tycho, Alexander, Oscar en Robin. Ze hebben het allemaal geweldig gedaan! Het werd wel heel spannend. Mees, die erg goed speelt, moest 2 verliespunten incasseren, waarvan 1 door een fatale fout en dat is niet leuk, maar hij eindigde in de totaalstand als 4e en als 3e in de F, gelijk met een jongen tegen wie hij remise had gespeeld. Toen moest er een barrage komen om uit te maken wie er naar het NK zou mogen en dat werd Mees!


Aan de grote M kun je zien wie Mees is!

In de G werd het ook nog spannend; niet voor Oscar, want die was daar duidelijk de sterkste en ging met de 1e prijs en een NK-ticket naar huis, maar de overige spelers moesten strijden om de 2e plaats want er mochten er maar 2 naar het NK. Enfin, ook daar kwam een barrage, dit keer tussen Robin en Tycho, allebei stijf van de zenuwen, en die werd uiteindelijk door Robin gewonnen. Toen dat voorbij was, bleek dat de barrage helemaal niet nodig was geweest. Oscar was vóór het toernooi al zeker van een plaats op het NK omdat hij het ONJK had gewonnen, en daarnaast plaatsten er nóg 2 spelers zich voor het NK. Dus Robin en Tycho gaan allebei naar het NK dat gespeeld wordt op 23 juni in Meppel, samen met Oscar natuurlijk. Ook Mees zal daar zijn.


Tycho en Robin beginnen de barrage.Een mooi gezicht toch: alle 4 onze G-spelers zijn in de prijzen gevallen! Van rechts naar links:
1. Oscar
2. Robin
3. Tycho
4. Alexander

Uiteindelijk bleek Oscar 6 uit 7 te hebben gehaald, Robin en Tycho allebei 4 uit 7 en Alexander heel knap, want het was pas zijn 2e toernooi, 3 uit 7. Allemaal veel succes gewenst op het NK!!!!