Jeugdnieuws: verslag PJK C en E 1 maart 2018

door Margreet, 6 maart 2018


Na de voor onze club zo succesvol verlopen JCK was het nu tijd voor de individuele krachtmeting tussen leeftijdsgenoten. De C-categorie (t/m 14 jaar) begon al om 10u00 's-ochtends, een groepje van 7 jongens dat wel 3 dagen moest komen spelen om het kampioenschap af te werken; zware kost als je het mij vraagt. Van ons deden Qian en Jannes mee (hoewel Jannes nu uitkomt voor Klimop). Het viel niet mee. Qian haalde 0 uit 3 (was niet helemaal lekker) en Jannes won dit keer wel van hem maar verloor ook de andere 2 partijen. Maar in de dagen daarna ging het beter!

In de E (t/m 10 jaar), waar veel meer deelnemers zijn, werd het kampioenschap in 1 middag afgewerkt. Er werden 7 rondes gespeeld waarin iedereen 15 minuten per persoon aan tijd kreeg. Er wordt volgens het Zwitsers systeem ingedeeld: na iedere ronde bepaalt de computer wie jouw volgende tegenstander wordt en daarbij wordt rekening gehouden met het aantal partijen dat je gewonnen hebt. Dat is fijn omdat je anders zou kunnen treffen dat je alleen maar tegen kinderen speelt die veel minder of juist veel beter zijn dan jij en dan is voor beiden de lol er gauw af. Van onze club speelden: David, Joris, Warre, Zacciah, Joep en Oscar. En hier waren de heren behoorlijk succesvol!

  
Joris tegen David en Zacciah tegen Joep!                          Warre en Joep! Maar niet tegen elkaar.

De sterkste speler van onze club was Joris die 2e werd! Hij haalde 6 uit 7 en verloor alleen van de kampioen Ansh Jakhari van Spijkenisse. De enige andere die het hem nog een beetje moeilijk maakte was David die mooi 7e werd met 4 punten. Joep werd 4e met 5 punten. Hij won daarmee ook een beker. Oscar had net als David 4 punten maar waarschijnlijk iets sterkere tegenstanders waardoor hij 6e was. Er waren 5 bekers, maar omdat het beste meisje ook bij de eerste 5 zat en dus al een beker had, kreeg hij toch nog de 5e prijs! Warre en Zacciah deden het prima; ze eindigden als 11e en 14e en met 3½ resp. 3 punten. Ik vind dat een goede score als je tegen de besten van de RSB speelt. Uiteindelijk mocht Joris als enige van dit gezelschap naar het NK dat op 30 en 31 maart in Waalwijk wordt gespeeld, en ik lees net dat Joep en Oscar op grond van hun hoge rating een vrijplaats hebben gekregen! Gefeliciteerd allemaal!