Jeugdnieuws: verslag HSB Grand Prix Schiedam zondag 25 februari

door Robert Aarts, 5 maart 2018


Zondag 25 februari was er weer een HSB Grand Prix toernooi, dit keer in Schiedam. Het toernooi vond plaats in de CON wereldschool, gelegen naast metrostation Parkweg. Het was krap voor de ouders, zeker omdat er 111 kinderen aanwezig waren. Gelukkig was het, gezien de venijnige kou buiten, wel warm binnen. Er werd gespeeld in 2 formulegroepen (met lange speeltijd) en 17 gewone groepen. Trainer Margreet werd meteen bij twee groepen gezet als tafelleider. Vanuit RSR Ivoren Toren deden er vier kinderen mee, te weten Joaquin, David, Lamiek en Tycho.

Tycho zat in groep 7, waarin Sarah Joy Koorevaar (RSB-kampioen G meisjes) overduidelijk de sterkste was. Tycho werd 4e met 5 uit 10.

David zat in groep 5. Aandachtspunt blijft zijn (te) hoge tempo bij het schaken. Met 4 uit 7 werd hij gedeeld 3e, na loting goed voor de pechvogelprijs.

Lamiek zat in groep 4 en haalde 4 uit 5. Hij werd hiermee gedeeld 2e, na loting goed voor de zilveren beker. Lamiek wil overigens niet meer op foto's verschijnen, dus hierbij de laatste keer dat hij bij ons op een foto staat...

Joaquin speelde in formulegroep B. Na twee overwinningen kon hij de derde pot richting remise dirigeren, waardoor hij 1e werd en een mooie geldprijs kreeg. Deze werd de volgende dag al omgezet in een computerspel. Verder deed hij goede zaken voor het GP-klassement.

Redelijk op tijd waren we klaar en konden we door de kou weer naar huis. Het volgende HSB-toernooi is op zondag 25 maart in de Hofstad Mavo in Den Haag.