Jeugdnieuws: verslag SGS 6de GP te Hoogland 17 feb; Joep mooi tweede

door Jan-Dirk Westerhof, 19 februari 2018


Op zaterdag 17 februari 2018 werd in basisschool De Bieshaar te Hoogland de plaatselijke Jeugd Grand Prix georganiseerd. Het was de zesde in een serie van negen dit seizoen van de SGS. Jannes en Joep namen deel in respectievelijk groep 1 en 2. In totaal waren er 14 groepen en 110 jeugdspelers.

Jannes kruiste de degens in groep 1. Hier was het razend spannend (3 1300 spelers en 2 1200 spelers). Jannes had donderdag nog een externe competitie gespeeld (1½ uur p.p.p.p.), zaterdag mocht hij het met maar 15 minuten doen. Dit was voor hem even wennen. De eerste 2 partijen verloor hij omdat hij door zijn tijd ging, ondanks een winnende stelling. Na wat hete pepers genomen te hebben herstelde hij zich en versloeg de uiteindelijke nr 1 en 2.

Joep ging aan de slag in groep 2. Hij had wat minder moeite met de 15 min p.p. (red. dit kennen van hem). Qua speel speelde hij in het begin nog wat gesloten, maar ook hij deed mee met de hete pepers en speelde daarna zeer offensief. Zijn tegenstanders gaf hij maximaal kans om een foutje te maken. Iedereen ging eraan. Alleen in de partij tegen Arush moest hij zijn meerdere erkennen. Resultaat: met 6 uit 7 heel mooi tweede.