Jeugdnieuws: verslag Grand Prix Den Haag 20 januari in Naaldwijk

door Robert Aarts, 24 januari 2018


Zaterdag 20 januari was er weer een Grand Prix HSB, dit keer in de Ontmoetingskerk in Naaldwijk. Een fijne locatie met voldoende ruimte voor de ouders en een scheiding tussen de hogere groepen en de rest van de kinderen. Er waren, ondanks de griep, 109 kinderen aanwezig, verdeeld over 19 groepen. Vanuit RSR Ivoren toren waren er veel kinderen aanwezig, namelijk 7.

Joaquin speelde in de hoogste groep, namelijk formulegroep A, en wist een half puntje binnen te halen uit 3 partijen met lange speelduur. Wel weer punten voor het D-klassement, waarin hij eerste staat.

Bent zat in groep 1 en ging in de laatste partij net iets te snel akkoord met remise. Hierdoor werd hij 4e met 2½ punten uit 5 partijen.

Joris zat in groep 2 en daar waren de verschillen zo klein dat 2 punten na loting goed bleek te zijn voor een 3e plek. David zat in groep 4 en speelde veel te gretig (en dus veel te snel). Hij haalde 1 punt binnen en werd 5e.

Tycho en Badr zaten samen in groep 14, waarin 10 partijen gespeeld werden. Voor Tycho in de vorm van nu is dit toch wel te laag, want hij haalde 10 (!!) punten en de hoofdprijs binnen. En dan gaf hij tijdens de partijen zo af en toe ook nog aanwijzingen aan de tegenstander... Badr was geconcentreerd en had de les over verdedigen tegen herdersmat goed verwerkt. Hij eindigde op de 2e plek met 7 punten.

Simon speelde in groep 16 zijn eerste toernooi. Hij vergat dat hij zo en af toe best stukken mag slaan en hij kwam uit op 3 punten, waarmee hij 5e werd.

Het volgende Grand Prix HSB toernooi is zondag 25 februari in Schiedam.