Ontknopingen in laatste ronde van Voorronde

door IWL Michael, 2 januari 2024


Afgelopen vrijdag 29 december was de laatste ronde van de Voorronde. De eerste acht spelers plaatsen zich voor de CL (Champions League). Dit was de tussenstand bovenin:



Het was al duidelijk dat Spaan kampioen ging worden door zijn bye in de laatste ronde. De tweede plaats ging tussen Paul B. en Wouter die het onderling met elkaar konden uitvechten. Deze werd gewonnen door Paul en werd hij dus tweede. Maxim is als derde geëindigd. Ook was het al duidelijk dat Lucas door zijn bye zich ging plaatsen voor de CL.

Ik liet bewust de spelers met 10 punten niet tegen elkaar spelen, want bij een remise zouden beide spelers door zijn naar de CL. Hierdoor werd het extra spannend wie zich gingen plaatsen.

Ik mocht tegen Yorn en dit werd een spektakel:

Herman K. won van Bahman waardoor ook hij geplaatst was en Bahman alleen de andere uitslagen moest afwachten.

De laatste partij die nog bezig was ging tussen Tjerk en Mark. Tjerk moest winnen, Mark was al geplaatst (al wist hij dat nog niet). De uitslag van de partij was ook heel belangrijk voor Bahman en mij aangezien we verwikkeld waren in een weerstandspuntenstrijd. Als Tjerk won ging Tjerk door en lagen Bahman en ik eruit. Werd het remise dan was Bahman door. Zou Mark winnen dan hadden Bahman en ik gelijke weerstandspunten, maar zou ik op SB doorgaan. Het was voor mij helaas al duidelijk dat Mark niet ging winnen en uiteindelijk won Tjerk het loper tegen paard eindspel met extra pion.

Dus in deze laatste ronde verloor iedere speler met 10 punten van iedereen met een lagere score. Bahman en ik waren de ongelukkigen door op weerstandspunten CL te mislopen. De eindstand bovenin was:



Alle uitslagen en standen van de voorronde zijn hier te vinden.

Komende vrijdag 5 januari starten de Champions League en de Swiss league.