Strijd op clubkampioenschap komende vrijdag ongekend spannend

door IWL Michael, 23 juni 2021


Sinds de hervatting van de competitie zijn Jason en Paul Tromp begonnen aan hun inhaalslag op Spaan waarbij de voorsprong 2 punten bedroeg. Afgelopen vrijdag won Jason van Arend en Paul van Leo. Spaan daarentegen verloor voor het eerst dit seizoen door tegen Paul Batenburg door zijn vlag te gaan met een pion voor, maar met een onduidelijke stelling.

Met nog één ronde te gaan staan Spaan en Jason op gelijke hoogte! Paul staat op half punt achterstand. De weerstandspunten zullen mogelijk een grote rol spelen. Spaan zal hier altijd in het voordeel zijn en Jason heeft een lichte voorsprong op Paul.

Paul kan de titel pakken als hij zelf wint en Spaan en Jason verliezen. Indien Jason remise speelt zal het op weerstandspunten tussen Jason en Paul gaan, waarbij de kans groter is dat Jason het wordt.

Jason is clubkampioen als hij zelf wint en Spaan niet. Of als hij remise speelt, Spaan verliest en Paul niet wint. In geval Paul wel wint dan gaat het weer tussen Jason en Paul op weerstandspunten.

In alle andere gevallen is Spaan kampioen. Spaan heeft het dus in eigen hand door zelf te winnen.

Helaas heeft Paul besloten om zijn weerstandspunten te maximaliseren door zich af te melden en dus een bye te nemen. Een bye betekent voor weerstandspunten een partij tegen jezelf. Dit is ook de reden waarom de weerstandspunten van Spaan zo hoog is. Hij heeft drie keer Coppa gespeeld.

Dus de titelstrijd zal komende vrijdag tussen Spaan en Jason gaan. Kom allen kijken!