Spaan winnaar van abrupt beëindigde Voorronde

door IWL Michael, 17 januari 2021


Het zouden nog twee spannende laatste rondes in de Voorronde zijn. Niet voor plek 1, want het was al bijna zeker dat Spaan, die alleen één halfje had afgestaan, dit ging worden. Maar wel wie zich zouden plaatsten voor de Champions League. Jason, Paul Tromp en (waarschijnlijk ook) Maxim waren al zeker van plaatsing. De overige vier plaatsen zouden dan normaal gesproken uitgevochten worden tussen de volgende acht spelers: David, Mark, Paul Batenburg, Bas, Alda, Michael, Lendert en Leo. Al hadden een aantal spelers met 6 punten ook nog een kansje.

Maar door de gedwongen schaakpauze heb ik helaas moeten besluiten om de competitie per direct te beëindigen waardoor de tussenstand ook de eindstand is. Ook is het aantal deelnemers in de Champions League verkleind van 8 naar 6 spelers omdat we minstens vier speelavonden in de 2e cyclus kwijtraken.

Dit betekent dat Spaan de Voorronde wint en samen met Jason, Paul Tromp, Maxim, David en Mark zich plaatsen voor de Champions League. Paul Batenburg valt slechts op weerstandspunten net buiten de boot.

Alle beslissingen die zijn genomen zijn onder de voorwaarde dat we de clubavonden daadwerkelijk kunnen hervatten op 12 februari 2021.